22. mai 1996 kell 22:00

ETFC Grupp loobus Eksekost

Pärast esmaspäevast läbirääkimistevooru Ekseko ja Eesti toiduainekontserni ETFC Grupp vahel kinnitas Ants Laos, et ETFC Grupp ei ole praegu Ekseko omandamisest huvitatud. «Olenemata omanikust, ei suuda Ekseko sealiha efektiivsemalt toota,» möönis ta.

Kuna ETFC Grupi halduses oleva Rakvere lihakombinaadi toorainest varub praegu 30% Ekseko, on kombinaadi omanikud Laose sõnul huvitatud, et Ekseko majandusseis normaliseeruks. «Omalt poolt teeme kõik, et liha eest hästi tasutud saaks, võimalikud on ka ettemaksed,» lausus ta.

ASi Ekseko juhatuse esimees Andres Veide nentis, et seniajani pole nad ETFC Grupiga ühelegi koostöölepingule alla kirjutanud. «Tehku nad mida iganes, meil jääb üle kas sigu sööta või tappa,» tõdes ta.

Veide väitel vajaks Ekseko Rakvere-poolset ettemaksu selleks, et selle eest sigadele söödateravilja osta. Veide ei soovinud avaldada Ekseko tänavusi majandusnäitajaid, kuid kinnitas, et ettevõte töötab kahjumiga.

ASi Rakvere Lihakombinaat peadirektor Peeter Maspanov kinnitas, et ta pole kuulnud midagi Ekseko ja ETCF Grupi vahelistest läbirääkimistest. «Minu jaoks on see uudis,» märkis ta.

Samas ütles Maspanov, et Rakvere lihakombinaat on maksnud ja kavatseb ka tulevikus oma suurematele tootjatele maksta tooraine eest ette. «Kui ikka suur häda käes on, oleme neile andnud küllaltki suuri summasid,» möönis ta. Ettemaksude ja ühekordsete toetuste suurus Rakvere lihakombinaadilt seakasvatajatele ulatub mõnesajast tuhandest kroonist kuni miljoniteni välja, lisas Maspanov.

ASi Rakvere Lihakombinaat 1995. aasta kahjum oli 19,5 miljonit krooni.

Hetkel kuum