23. mai 1996 kell 22:00

Aprillikuu osutus Toyotale edukaks

Autoregistrikeskuse (ARK) statistika andmeil registreeriti 1996. aasta aprillikuus nagu ka märtsis kõige rohkem Toyota uusi autosid. Kui märtsis oli esmasregistreeritud uute, 1996. aasta väljalaskega Toyotade arv 36, siis aprillis juba 55. Esikolmikusse on tõusnud ka Peugeot 42 ning ?koda 41 1996. aasta autoga. Aasta alguses juhtkohal olnud Nissan loovutab tasapisi oma positsiooni uute autode esmasregistreerimisel -- aprillis on ta langenud viiendaks (31 autot). Aprillis tegi suure hüppe Honda, pääsedes esmasregistreeritud autode TOP 10 kaheksandale kohale, kusjuures selle aasta väljalaskega autode edetabelis on ta koguni neljas (34).

Esmaselt registrisse kantud sõiduautode pingerida (autode väljalaskeaastast sõltumata) juhivad endiselt Euroopa autod -- esimene on Ford, kannul Opel. Jaapani autodest on juba mitmendat kuud populaarseim Mazda, püsides pingereas neljandal kohal. Aprillis on esmasregistreerimiste arv kasvanud: ARKi büroode juhtkolmiku moodustavad Tallinna (936), Tartu (919) ja Pärnu (464) bürood.

Eesti autoostja eelistab endiselt vanu autosid. Enim ostetakse 1985.--1988. aasta autosid. Ka automargid on samaks jäänud. Nagu eespool mainitud, on eestlaste lemmikautodeks Ford, Opel ja Audi. N-ö rahvaautode klassist on esikümnes «eurooplastest» veel Volkswagen, kallimad BMW ja Mercedes püsivad samuti kümne seas.

Eestis sõidab kõige rohkem ringi VAZe ja Moskvit?e (vastavalt 119 162 ja 46 857 sõiduautot), järgnevad Ford ja Opel. Arvel olevatest autodest on esimene «jaapanlane» alles kaheksandal kohal -- Nissan 10 551 autoga.

Hetkel kuum