23. mai 1996 kell 22:00

Audi alustab väikeautode tootmist sügisel

Audi AG avalikustas eelmisel nädalal esimese ametliku informatsiooni nende uue väikeauto Audi A3 kohta.

Kolme erineva viimistlusastmega -- Attraction, Ambition ja Ambiente -- toodetav A3 läheb konveierile sügisel. Esmakordselt oma ajaloos proovib Audi jõudu ka väikeautode kategoorias, mis Lääne-Euroopa autoturul on enimmüüdud.

Seni on Volkswagen, kelle alla ka Audi kuulub, piirdunud Audi märgi all vaid suuremate sõiduautode tootmisega ja jätnud väikeautod Volkswagenile.

Esialgu läheb A3 tootmisse kahe erineva mootoriga. Bensiinimootori töömaht on 1,8 liitrit, Audile omaselt on tal viis klappi silindri kohta. Võimsust on 125 hj. 1,9-liitrine turbodiiselmootor arendab 101 hj võimsust. Edaspidi laieneb mudelivalik 101hj 1,6-liitrise töömahuga bensiinimootoriga. Samuti läheb tootmisse 1,8-liitrise bensiinimootori turboga varustatud modifikatsioon. ÄP

Hetkel kuum