• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maksumaksjate liit pärib aru

  Pöördumises Eesti Panga (EP) poole meenutab maksumaksjate liit, et tulumaksuseaduse kohaselt on EP kohustatud kehtestama maksuvaba reservfondi arvel kahjude hüvitamise korra.
  «Reservfond küll moodustati, kuid Eesti Panga seaduse ja mitte tulumaksuseaduse järgi,» selgitas liidu juhatuse esimees Enn Roose. «Seega on reservfond maksustatav, aga võiks olla ka tulumaksuvaba.»
  Rahandusministeeriumilt tahab maksumaksjate liit teada, millal rahandusminister on kehtestanud kohaliku tulumaksu ja kohaliku müügimaksu deklaratsiooni, majandusaasta muutmise korra ja kingituste vastuvõtmise korra.
  Liidu andmetel on kehtestamata ettevõtluse kulude mahaarvamise kord ja ettevõtlusega otseselt mitteseotud kulude mahaarvamise kord.
  Valitsuselt tahab maksumaksjate liit teada, kas on asutatud riiklik maksuregister maksusüsteemi informatsiooni säilitamiseks, nagu näeb ette maksukorralduse seadus. Veel huvitub liit sellest, kas maksuameti asutatud maksumaksjate ja maksu kinnipidajate register on asutatud riiklike registrite seaduse järgi ja millal on kinnitatud selle registri põhimäärus.
  Maksumaksjate liit tahab teada, kas on kehtestatud maa erakorralise hindamise kord, kompenseerimisele kuuluva maa maksumuse määramise kord ning asendusmaal kasvava korraldatud metsa maksumuse määramise kord.
  Veel küsib liit, kas valitsus on täitnud kohustuse hasartmängumaksu deklaratsiooni kehtestamise osas.
  Maksumaksjate liit tahab Roose sõnul pöördumistele avalikku vastust.
  Pöördumised lõpevad liidu tõdemusega, et juhul kui rahandusministeeriumi, valitsuse ja Eesti Panga palgatud ametnikud ei saa edaspidigi oma tööülesannetega hakkama, palub liit delegeerida analoogiliste tööülesannete täitmise nendele koos mittetöötavate riigiametnike vallandamise arvel kokkuhoitud rahaga.
  Maksumaksjate liidu moodustasid möödunud aasta sügisel poolsada ettevõtet ja eraisikut.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kütuseaktsiisi tõusu edasilükkamine ei teeni ühiskonna huve
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Brenti toornafta tõusis kolme aasta tippu
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Seaduseelnõu teeb virtuaalvääringute pakkujatele nõuded karmimaks
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Sunly asutaja: tõehetk energiaturul tuli ootamatult
Taastuvenergiaettevõtte Sunly üks asutajatest Martin Kruus rõhutas konverentsil Äriplaan, et ettevõte on alles oma tee alguses ja oma väärtust tuleb investoritele tõestada, ent ollakse tahtmist täis lähiajal kaks korda kasvada.
Taastuvenergiaettevõtte Sunly üks asutajatest Martin Kruus rõhutas konverentsil Äriplaan, et ettevõte on alles oma tee alguses ja oma väärtust tuleb investoritele tõestada, ent ollakse tahtmist täis lähiajal kaks korda kasvada.