17. juuni 1996 kell 22:00

Eile jätkus langus Tallinna börsil

Kui reedest päeva Tallinna väärtpaberibörsil nimetati mitmel pool «mustaks reedeks», siis eilne päev kujunes veelgi mustemaks.

ÄP pangasektori indeks, millesse kuuluvad hetkel kõik börsil noteeritud aktsiad, ja Tallinna börsi indeks TALSE langesid mõlemad 8,40%, jäädes püsima vastavalt 284,85 ja 84,24 punktil. Ka varasemast perioodist võib leida võrreldavaid kukkumisi, kuid siis on alati olnud tegemist mõne üksiku tunduvalt allpool turutaset tehtud hinnaga tehinguga, mis ei ole iseloomustanud turu reaalset suundumust.

Mõneti üllatav on, et suurest kukkumisest on kõrvale jäänud Ühispanga aktsia, mis veidi aega tagasi tegi samas suurusjärgus päevaseid liikumisi kui Hoiupanga (eilne langus -20,53%), Tallinna Panga (-22,82%) ja Forekspanga (-11,29%) aktsiad praegu, ainult vastupidises suunas. Hansapanga aktsia keskmine hind langes eile vaid 3,79%.

Hetkel kuum