• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USAs oli eile püha

  Dollari kurss langes eile vaiksetel valuutaturgudel 1,52 DEMi ehk 12,16 Eesti kroonini -- dollari kodumaa pidas 4. juulil Iseseisvuspüha. Jeeni suhtes on kurss endiselt kõrgel: 110,40 JPY/USD.
  Soome marga kurss oli ilma kindla suunata küllalt kitsas vahemikus 2,619--2,623 krooni. Sama kehtis ka Rootsi krooni kohta: 1,832--1,838 Eesti krooni.
  Helsingi börsil mahtusid aktsiate hindade kõikumised 10 punkti sisse, päeva lõpuks oli HEX-indeksi tase 2040 punkti. Ühispanga aktsiatega kaubeldi Helsingis elavalt, päeva jooksul tõusis hind ühe marga võrra 11 margani, mis vastas 28,82 kroonile. Tehingute mass oli 45 500 aktsiat. Stockholmi börs oli samuti vähemuutlik, kokkuvõttes tuli ca 0,3% langust 1959 punktini.
  Rubla kurss Moskva oksjonil jäi samaks: 5119 RUR/USD. Diilerid ennustavad, et koos Jeltsini võiduga rubla tugevneb, sest Venemaa väärtpaberite hind tõuseb. Et neid aga osta, on vaja rublasid. Rubla ametlik kurss on täna 5125.
  Tugevama dollari taustal on kulla hind langenud: eilsed spotkursid olid 380,80/381,20 USD/oz.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
USAst oodatakse signaali intressimäära tõusuks
USA Föderaalreservilt oodatakse kolmapäeval signaali, et nad on valmis tõstma intressimäära juba märtsikuus, kui toimub järgmine kohtumine. See aga võib negatiivselt mõjutada Aasia turgude taastumist.
USA Föderaalreservilt oodatakse kolmapäeval signaali, et nad on valmis tõstma intressimäära juba märtsikuus, kui toimub järgmine kohtumine. See aga võib negatiivselt mõjutada Aasia turgude taastumist.
President noppis majandusnõuniku keskpangast
President Alar Karise majandusnõunikuna alustab alates 1. veebruarist tööd Kaspar Oja.
President Alar Karise majandusnõunikuna alustab alates 1. veebruarist tööd Kaspar Oja.
SEB: rammus hinnatõus hammustab Eesti majanduskasvu väiksemaks
Koroonaviirus ei ole enam Eesti majanduse suurim probleem, sest hinnatõus jõuab kahekohaliste numbriteni, kirjutab SEB oma ülevaates ja alandab Eesti majanduse kasvuootust.
Koroonaviirus ei ole enam Eesti majanduse suurim probleem, sest hinnatõus jõuab kahekohaliste numbriteni, kirjutab SEB oma ülevaates ja alandab Eesti majanduse kasvuootust.