• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Läti ja Leedu vastu tõuseb huvi

  Turu-uuringute firma Emor viib kolmes Balti riigis läbi regulaarseid uuringuid. Igal turul on omad turunduslikud barjäärid, millega tuleb arvestada, räägib Emori juhatuse esimees Karin Niinas.
  Turunduslikud barjäärid kujunevad tarbimisharjumuste ja riigis praktiseeritava turunduskommunikatsiooni kaudu, lisab ta.
  Üks edu tagatisi naaberriikide turgudel on tarbijate tundmine, ütleb Emori suunajuht Aivar Voog. Uurimistulemuste põhjal teeb ta üldistuse, et Leedu tarbijad on oma harjumustelt lähedasemad poolakatele ja sakslastele, Läti tarbija on mõningatelt harjumustelt väga sarnane Venemaa suurlinnade elanikele.
  Ostukäitumist mõjutab ka sissetulekute suurus, jätkab Voog. Eestlaste ostuvõime on suurem kui leedulastel ja lätlastel, teab ta. Emori andmetel oli 55 protsendi eestlaste sissetulek ühe pereliikme kohta käesoleva aasta jaanuaris üle 800 krooni. Lätlastest teenis samapalju 46 protsenti küsitletutest ja leedulastest 23 protsenti.
  Eesti ettevõtjate tegevust lõunapoolsete naabrite juures raskendab see, et Leedu ja Läti ostjad on truumad oma maa toodangule kui eestlased, räägib Karin Niinas. Väitega, et kodumaine toodang on parema kvaliteediga kui importtooted, nõustus 58 protsenti eestlastest, 65 protsenti lätlastest ja 73 protsenti leedulastest.
  Leedus ei ole suhtumine väliskapitali nii soosiv kui Eestis, iseloomustab kehtivaid mitteformaalseid mängureegleid välisministeeriumi Kesk- ja Ida-Euroopa ning SRÜ büroo direktor Tõnis Nirk. Samuti mängivad olulist rolli isiklikud suhted pikaajaliste ärisidemete loomisel, lisab ta. Leedu on korporatiivsem ühiskond kui Eesti, tunnistab Nirk.
  Küll suhtuvad leedulased väga positiivselt eestlastesse, julgustab Nirk Eesti ettevõtjaid.
  Lätis asuva Eesti saatkonna majandusnõunik Andre Pung tõdeb, et Eestis ja Lätis toimuvad majanduslikud protsessid on sarnased, Lätis leiavad nad aset vaid hiljem.
  Lätisse tuleks luua Eesti ärikeskus, kust Eesti ärimehed saaksid vajalikku informatsiooni kohaliku seadusandluse kohta, soovitab ASi Mootorreisid tegevdirektor Hugo Osula. Läti seadusandlus on määramatu, oluline on leida seal usaldusväärne raamatupidaja, selgitab Osula, kelle bussid vuravad üle kolme Balti riigi.
  Lätis tuli Mootorreisidel võidelda kohalike transpordiettevõtjate ühisrindega, räägib ta. Leedu transporditurg on aga maksujõuetu, lisab Osula.
  Balti riikide vahel peaks aasta lõpuks jõustuma topeltmaksustamise vältimise leping, investeeringute kaitse ja vabakaubanduslepingud nii tööstuskaupade kui põllumajandustoodete osas, samuti vastastikuse juriidilise abi leping.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Portaalides käib kinnisvara soodusmüük. "Agressiivne hinnatõus on möödas." Müüjate turust on saamas ostjate turg.
Kinnisvaraportaalides on korterid saanud külge soodsamad hinnasildid ja müüki paisatakse järjest rohkem kinnisvara, kuid eksperdid suhtuvad sellesse stoilise rahuga.
Kinnisvaraportaalides on korterid saanud külge soodsamad hinnasildid ja müüki paisatakse järjest rohkem kinnisvara, kuid eksperdid suhtuvad sellesse stoilise rahuga.
Ärikutse: hakkame end sättima – unistuste saarele
Kui praegu teab Eestit 8 protsenti jaapanlastest, siis pärast Osaka maailmanäitust võiks neid olla viiendik, kirjutab Eesti Tokyo saatkonna äri- ja investeeringute nõunik Oliver Ait.
Kui praegu teab Eestit 8 protsenti jaapanlastest, siis pärast Osaka maailmanäitust võiks neid olla viiendik, kirjutab Eesti Tokyo saatkonna äri- ja investeeringute nõunik Oliver Ait.
S&P 500 aktsiaindeks jätkas langust uue tänavuse põhjani
USA aktsiaturud alustasid nädalat languse ja S&P 500 indeksi uue tänavuse põhjaga.
USA aktsiaturud alustasid nädalat languse ja S&P 500 indeksi uue tänavuse põhjaga.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Raadiohitid: vihjed kasvusektoritele ja hinnalangusele uusarendustes
Kust võiks investorid leida praegusel ajal kasvu, mis viitab peidetud hinnalangusele uusarenduste turul ja kuidas elada üle langusperiood ehituses – need olid sel nädalal raadiokuulajate põletavamad küsimused, millele saadetest vastust otsiti.
Kust võiks investorid leida praegusel ajal kasvu, mis viitab peidetud hinnalangusele uusarenduste turul ja kuidas elada üle langusperiood ehituses – need olid sel nädalal raadiokuulajate põletavamad küsimused, millele saadetest vastust otsiti.
Azovstali omanik plaanib Euroopasse terasetehast
Uudistest kõigile tuntuks saanud Azostali tehase omanikfirma Metinvest tahab rajada Euroopasse Ukraina rauamaagi töötlemise tehase.
Uudistest kõigile tuntuks saanud Azostali tehase omanikfirma Metinvest tahab rajada Euroopasse Ukraina rauamaagi töötlemise tehase.
Taani: Nord Stream 2 gaasitoru lekib ohtlikult
Taani energiajärelvalve teatel lekib Läänemere põhjas olev gaasitoru Nord Stream 2 ohtlikult; lekke kohas on välja kuulutatud meresõidu keelutsoon.
Taani energiajärelvalve teatel lekib Läänemere põhjas olev gaasitoru Nord Stream 2 ohtlikult; lekke kohas on välja kuulutatud meresõidu keelutsoon.
Raadiohommikus: Kas kallis energia röövib teatrite ja majutusasutuste kliendid?
Samal ajal kui meelelahutus- ja majutusasutused otsivad lahendusi järsult kerkinud energiakulude katteks, ähvardab kiire hinnatõus viia neilt kliendid.
Samal ajal kui meelelahutus- ja majutusasutused otsivad lahendusi järsult kerkinud energiakulude katteks, ähvardab kiire hinnatõus viia neilt kliendid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.