• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Millal alustatakse teil ametnike vähendamisega?

  Praegu ei oska ma selle kohta midagi öelda, kas meil hakatakse koondama või mitte. Kõik koosseisud tuleb üle vaadata sellest vaatepunktist, kas meil üldse on liigseid inimesi.
  Minu arust on ministeeriumid olnud kogu aeg pideva tähelepanu all. Küll aga on alati jäänud vaatluse alt välja igasugused ametid ja inspektsioonid, keda võib- olla üldse pole vaja ja kes on ennast teadlikult või teadmatuse tõttu paisutanud nii suureks, et nad ainult loovad bürokraatiat ja millegi muuga ei tegele. Millega tegeleb näiteks kalaamet? Minu arust on riigi kõige suurem probleem eelkõige see, kuidas saada lahti niisugusest tööst, mida turumajanduse tingimustes ei ole enam vaja ise teha.
  Rahandusministeerium on just lõpetamas ühe ameti likvideerimist. Maksu- ja tolliametit me loomulikult likvideerida ei kavatse.
  Ajakirjanikud võiksid uurida, millega tegelevad meie maavalitsused ja kui palju on neis töötajaid.
  Valitsuse otsuse kohaselt esitame me 1. augustiks kava, mis puudutab ametite ja inspektsioonide töö ümberkorraldamist.
  Kuivõrd Eesti kavandab liitumist Euroopa Liiduga, siis on teatavad valdkonnad, kus tulenevalt rahvusvahelistest nõuetest peavad olema iseseisvad riiklikud institutsioonid. Näiteks võib siin tuua patendiameti, tarbijakaitseameti ja riigihankeameti. Teiste osas on küsimus selles, et osa funktsioone, mida praegused ametid täidavad, peavad riigile niikuinii jääma.
  Kui me võrdleme Eesti riigiaparaati teiste riikide omaga, siis üks küsimus on, milline on riigisektori osa sisemajanduse koguproduktist. Aga teine külg on ikkagi see, et on teatud funktsioonid, mis on kõigil riikidel. Me ei saagi öelda, et meil oleks tuhandeid riigiametnikke üle, keda oleks võimalik lahti lasta.
  Paraku on tõsiasi see, et ELiga liitudes ei jää ametnikke mitte vähemaks, vaid pigem nende hulk kasvab.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.