9. juuli 1996 kell 22:00

Esileedi majutus üle 100 000 krooni päevas

«Ma ei saa öelda täpset numbrit, kui palju me Hillary Clintoni visiidi pealt teenime,» sõnas hotelli tegevdirektor Tarmo Sumberg. Presidendi abikaasa visiidi puhul oli hotelli klient USA saatkond, kes on Olümpia üks suuremaid püsikliente, mistõttu talle kehtivad soodsaimad tariifid, lisas Sumberg.

Sumbergi sõnul ei moodusta väga tähtsate isikute (VIP) visiitidest saadud tulu eriti suurt osa hotelli sissetulekutest. VIPide peatumisega hotellis kaasnevad ka negatiivsed asjaolud, häiritud on ülejäänud klientide liikumine, väitis Sumberg.

Kuna Olümpial pole oma parklat, on suur probleem parkimine, sest VIPide visiidi ajal ei tohi autosid hoone ette parkida, ütles Sumberg. «Nii jäävad restoranide külastajad tulemata, baar on tühi ja me kaotame palju,» lisas ta.

Küsimusele, kuidas õnnestub tähtsaid isikuid Olümpiasse meelitada, vastas Sumberg: «Meil on turul kõige sobivam hinna ja kvaliteedi suhe ning loomulikult sviidikorrus.»

Sviidikorrus valmis aastavahetuseks, selle väljaehitamine ja sisustamine läks maksma üheksa miljonit krooni.

Täidame ka kõik külaliste erisoovid, lisas Sumberg. Näiteks Hillary Clintoni hommikusöök -- rasvavaba piim, kaerahelbepuder, must Liptoni tee, jogurt, värske pressitud apelsinimahl, maasikad -- viidi tema sviiti rataskärul portselananumates.

Sellel aastal on Olümpias peatunud T?ehhi president Vaclav Havel, Ungari president Arpad Göncz, Moldova president Mircea Snegur, Ukraina endine peaminister Jevgeni Mart?uk, Hiina peaministri asetäitja Li Lanqing, muusik Bryan Adams, ansambel Deep Purple jt.

Hetkel kuum