• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jeeni intress ei tõuse

  USA dollar tugevnes teisipäeval veidi nii Saksa marga kui Jaapani jeeni suhtes pärast Jaapani Panga kvartaliaruande avaldamist, mis jahutas turgude lootust kiirele intressimäärade tõusule Jaapanis. Analüütikute hinnangul oli aruanne oodatust pessimistlikum ning nad tõlgendasid seda signaalina, et kiiret intressimäärade tõusu ei ole oodata. Jaapani intressimäärad on püsinud rekordiliselt madalal 0,5 protsendi juures möödunud aasta septembrist.
  Saksa marga suhtes liikus dollar Euroopas vahemikus 1,4830-1,4845 DEM/USD.
  Dollari kurss oli teisipäeva õhtupoolikul Ameerika turgudel 1,4858 DEM/USD ja 107,68 JPY/USD, kurss Eesti krooni suhtes oli seega 11,8864 EEK/USD.
  Soome valuuta kurss püsis teisipäeval stabiilsena. Täna jõuavad Soomes lõpule rahandusministeeriumi eelarveläbirääkimised erinevate ministeeriumidega.
  Rootsi kroon tugevnes eile nii dollari kui ka ka Saksa marga suhtes. Õhtupoolikul oli kurss 1,811 EEK/SEK.
  Kulla hind liikus vahemikus 385,20/80 USD/oz.
  Eilsel Moskva valuutabörsi oksjonil langes rubla kaks punkti ja dollari kursiks fikseeriti 5167 RUR/USD (käive 11,08 mln dollarit). BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Aimar Ventsel: Kesk-Aasia õppetund – autoriteet pole jumalast antud
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Naftaturgu suunab 61aastase inseneri käsi
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Heiki Einpaul: kõige kõvema kisaga pole alati kõige suurem probleem
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Endised kolleegid läksid Ukraina hanke pärast kaklema
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.