• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Korea Kia hakkab Kaliningradis autosid tootma

  «Ma olen valmis kirjutama alla garantiidele 10 miljoni dollari, 30 miljoni dollari või 100 miljoni dollari suuruses summas igaühega, kes tahab tulla meie turule,» ütles kohtumisel osalenud peaminister Viktor Tshernomõrdin.
  Ka president Boriss Jeltsin tervitas kokkulepet Kiaga.
  Projekti ühe korraldaja Vene Interprivatizatsija fondi esindaja teatas, et autosid hakatakse tootma kohaliku sõjatööstuskompleksi ettevõtetes, seal hulgas laevatehases Jantar.
  Esialgse kava kohaselt plaanitakse kokku monteerida 55 000 Kia sõiduautot, dzhiipi ja väikebussi aastas. Sõidukite monteerimise seadmete täiskomplekt on juba Kreekalt ostetud.
  Korea korporatsioon investeerib tänavu projekti ligi 180 miljonit dollarit ja annab tehnilist abi tootmise käivitamiseks. Eelneva kokkuleppe kohaselt annab Korea firma Vene poolele ka litsentsid, patendid ja tehnoloogia nii autode kui ka komplekteeritavate detailide tootmiseks.
  Kõrvuti sellega võtab Kia endale kohustuse investeerida Kaliningradi oblasti ettevõtetesse umbes miljard dollarit, et need saaks viie aasta jooksul hakata tootma vähemalt 65 protsenti komplekteeritavatest autoosadest.
  Esimesed Kia autod tulevad liinilt juba enne aastavahetust. Sõiduki ligikaudne hind on 9000--30 000 dollarit, mis on 30--35% importhinnast madalam ning pakub tugevat konkurentsi kohalikele Ladadele ja Volgadele. Projekt võimaldab Kaliningradi oblastis luua ligi 20 000 uut töökohta. INTERFAX-AFP-BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Soome pungil kirbuturg toob ülejäägi Eestisse
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.