• Jaga lugu:
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Koolituskulud tuludest maha

    Tulumaksuseaduse järgi võib Eestis ala-liselt elav isik sellest aastast koolituskulud tuludeklaratsiooni esitamisel maksustamisele kuuluvatest tuludest maha arvata. Seda tehakse koolitaja poolt antud tõendi originaali alusel. Maha võib arvata ka oma ülalpeetavate koolituskulud. Seejuures peab ülalpeetava enda tulu olema alla maksuvaba tulu määra (1996. a. 6000 krooni) ja tema vanus kogu kalendriaasta jooksul alla 26 aastat. Koolituskulusid ei arvata maksumaksja ja iga ülalpeetava kohta maha üle ühe maksuvaba tulu määra. Näiteks kui perekonnas õpib tasulises koolis kaks last ja perekonnapea ka ise õpib, saab ta tõendava dokumendi esitamisel maha arvata kuni 18 000 krooni (3 x 6000=18 000 kr). Maha arvatav summa ei tohi aga ületada perekonnapea aasta tulu, st tema tulu peab olema meie näite puhul suurem kui 18 000 krooni.
    Jaga lugu:
  • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Norra tegi otsa lahti - intressimäärad hakkavad tõusma
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.