14. august 1996 kell 22:00

Tallinna piimatööstus tõi turule odava kilepiima

Tallinna Piimatööstuse ASi turundusdirektor Mait Nilson märkis, et Tallinna piimatööstuse ja Pärnu Piima vaheline koostööprojekt on sama loomulik samm kui kolme Lõuna-Eesti piimatööstuse ühinemine möödunud kuul.

«Pärnul olid seadmed kilepiima tootmiseks, Tallinnal ei olnud,» rääkis ta. Nilsoni sõnul viib nüüd Tallinn oma piima Pärnusse, kus see kilepakenditesse villitakse ning tagasi Tallinna müüki saadetakse.

Lisaks kilepiimale käivitub lähipäevil ka pure-pakendis peti tootmine.

Pärnu Piima pressisheff Peeter Lillestik kommenteeris, et kahe kombinaadi vaheline koostöö on mõeldud pikaajalisena ning selle raames on plaanitud veel mitme uue toote väljalaskmine.

ASi Mulgi Meier juhataja Andres Vinni sõnul on Tallinna tööstuse poolt turule toodav kilepiim üle mõistuse odav.

Arvestades, et tööstus varub piima hinnaga 2.20--2.50 ning lisab sellele tööstuskulud ja pakendi hinna, ei pea Vinni normaalseks, et kilepiima hulgihind on 2.75. «Ma ei saa aru, kuidas sellega välja tullakse,» ütles ta. «Ma ei tea, mis tõmblemine see nende poolt on.»

Vinni märkis, et Mulgi Meier müüb oma kilepiima hinnaga 2.90. «Ma ei saa aru, kuidas nad reklaamisid, et müüvad oma pure-pakendis piima kilepiimast odavamalt ning seejärel alustasid veelgi odavama kilepiima tegemist,» lausus Vinni. «Järelikult oli nende reklaam siis vale.»

Mait Nilson märkis, et praegu valmistab Tallinna piimatööstus iga päev üle 20 tonni joogipiima, millega ollakse teiste tööstuste seas turu-liider. Kilepiima lisandumisega loodab Tallinna Piimatööstuse AS oma turuosa suurendada seitsmelt protsendilt kümnele ning igapäevast joogipiima tootmist suurendada kolmandiku võrra.

Kõige suurem turuosa joogipiimast on turgudel müüdaval lahtisel piimal -- 65%.

Hetkel kuum