• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kadrina tarbijate ühistu on raskustest üle saanud

  Kadrina TÜ saneerimine algas möödunud aasta lõpus, mil selgus, et ühistu oli pankrotieelses seisus -- võlgnevused ületasid käibe, raamatupidamises oli tehtud valesid kandeid, personalikulud olid plaanitust kolm korda suuremad, enamik ühistule kuulunud maakauplusi oli kahjumis.
  ETK ja Kadrina TÜ vahel sõlmitud aastapikkuse lepinguga loodud saneerimisgrupp koostas uue majandusmudeli, mille kohaselt suleti vähetasuvad väikesed maakauplused või leiti neile uued omanikud. Üks poodidest, Võipere kauplus, müüdi Aaspere kogudusele ja praegu ehitatakse sinna palvemaja.
  Saneerimisgrupi juhi Siiri Martvergi sõnul pole Kadrina tarbijate ühistul lähemal ajal kavas avada uusi maakauplusi. «Kohalike elanike jaoks on protsess muidugi üsna valulik, pikeneb ju nüüd nende igapäevane poetee,» lisas Martverk.
  Alates septembrist kehtib Kadrina TÜ liikmetele ainulaadne soodustuste süsteem ETKs. Liikmed saavad oma ostude pealt kohe allahindluse 2%, 500kroonise ostusumma kogunemise korral saab ühistu liige kupongi, mis annab õiguse lisasoodustuseks. Siiri Martvergi sõnul on soodustuse eesmärk kaasata ühistule uusi liikmeid ja kinnistada neid Kadrina EDU juurde. Praegu otsib ühistu soovijaid tühjade kaubanduspindade täitmiseks, plaanides luua erinevaid teenuseid pakkuvat kaubanduskompleksi.
  ETK kaubandusosakonna juhataja Andres Haaveli sõnul on muudatused juba andnud tulemuse -- EDU poe käive on kolmekordistunud ja pood töötab kasumi-kahjumi piiril. Samuti on suurenenud usaldus Kadrina TÜ ja tarnijate vahel, märkis ta. Selle aasta lõpuni kestab Kadrina TÜ juhtimise üleandmine saneerimisgrupi käest taas kohalikule juhatusele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.