16. september 1996 kell 22:00

Riigitelevisioon lapib hariduslünki

Äripäev tunneb rõõmu selle üle, et Eesti TV on otsustanud asuda rahvavalgustaja rolli ning hakkab oma laialdasele vaatajaskonnale demonstreerima saatesarja turumajanduse põhimõtetest. Oli ka aeg. Põhjamaade rahaga vändatav sari on igal juhul kenake vaheldus seebiooperitest nüristatud Eesti telepublikule. Ehk aitab sari viia inimesteni sõnumit selle kohta, et üksnes oma töö, leidlikkuse ja oskustega tuleb rikkus majja. Riigi ja teiste kaaskodanike käest almuste ja erisoodustuste norimine pole mitte turu-, vaid katastroofimajandus. Tõsi, äriga tegelevale inimesele on selline saade liiga naiivne. Jääb loota, et saatel õnnestub koduperenaisi paeluda.

Samas peitub saatesarjas ka oma probleem. Üha tugevamaks on Eestis muutunud liberaalse turumajanduse vastaste propaganda. Põhjamaade raha eest valminud saade võib osutuda sotsiaalse (loe: sotsialistliku) turumajanduse loosungiga lehvitajate kauaoodatud meediaväljundiks.

Hetkel kuum