• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rohelisest lainest

  Suvine liiklussegadus Tartu peamagistraalil -- Riia tänaval -- on valgusfooride tulede särades suunatud korrastatud sängi. Tartu kalleim tänavatööde objekt tänavu, üle viie miljoni krooni maksev Riia tänava laiendamine, on lõppjärgus. Selle tulemusel on Tartu jõudnud linnade nimistusse, kus on roheline laine.
  Roheline laine ehk liikluse paindlik juhtimine peaks lõplikult toimima hakkama aasta lõpus, kui magistraali kõik kolmteist foori ühtses rütmis tööle saavad. Praegu tähendab roheline laine tihtilugu autoderodu Riia tänava tõusul. See on samas kohas, kuhu rohelised kaheksa aastat tagasi paigaldasid rohelise plakati, mis andis jalakäijaile teada, et nad viibivad linna vingugaasirohkeimas kohas.
  Tartu liiklusspetsialistid väidavad vastupidist. Nüüd väheneb õhu saastatus ja transpordikulud. Mööda Riia tänavat kesklinna suunas sõitvad autod ei pea enam tegema ümber põllumajandusülikooli endise peahoone 130meetrist ringi. Seega läbivad autod kokku ööpäevas 3000 kilomeetrit vähem ehk jätavad tossutamata umbes 300 liitrit kütust.
  Eesti suuremates linnades käib liikluskorraldus paraku mitte ajast ees, vaid järel. Tartu nõelasilmaks on ja jääb Riia-Turu ristmik ja Võidu sild. Kahe viimase aasta jooksul on liikluskoormus Võidu sillal kahekordistunud. Jõulude eel avatav Kroonuaia sild peaks vähendama Võidu silla koormust paariks aastaks 10--15 protsenti.
  Tartus on tuhande elaniku kohta autosid Eesti keskmisel tasemel. Autode esmase arvelevõtmise poolest on aga Tartu olnud kaks viimast kuud esikohal. Seega aina suureneb Tartu tuntus Raadil endisel sõjalennuväljal asuva turvalise autoturu poolest. Ehk lähitulevikus ka rohelise laine ja üldse liikluskorralduse poolest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Euroopa aktsiaturgudel korralik kukkumine
Euroopa aktsiaturud langesid täna enam kui nädala madalaima tasemeni, kõige enam kukkusid tehnoloogiasektori aktsiad, sest USA riigivõlakirjade tootluse kasv jätkub, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud langesid täna enam kui nädala madalaima tasemeni, kõige enam kukkusid tehnoloogiasektori aktsiad, sest USA riigivõlakirjade tootluse kasv jätkub, vahendab Reuters.
Anett Kontaveiti käsi on mängus Georg Ots Spa hoone väljaostmises
Kuressaares asuvat GoSpa hotelli pidava ettevõttega seotud Tarmo Sumbergi juhitud Cornada OÜ ostab East Capitalilt hotelli hoone.
Kuressaares asuvat GoSpa hotelli pidava ettevõttega seotud Tarmo Sumbergi juhitud Cornada OÜ ostab East Capitalilt hotelli hoone.
Kaupmeeste toeks loodud reeglitest võitis peamiselt riik
Möödunud aastal jõustus mitu käibemaksu- ja tolliseaduse muudatust eesmärgiga parandada Eesti kaupmeeste konkurentsivõimet. Maksulaekumine on küll tõusnud, kuid kohalikud e-poed suurt kasu ei taju.
Möödunud aastal jõustus mitu käibemaksu- ja tolliseaduse muudatust eesmärgiga parandada Eesti kaupmeeste konkurentsivõimet. Maksulaekumine on küll tõusnud, kuid kohalikud e-poed suurt kasu ei taju.