26. september 1996 kell 22:00

Piimakartell jäi loomata

Äripäeva andmeil pidanuks kolme piimatööstuse esindajad kohtuma nädala eest, et arutada jätkuvalt siseturu hinnaregulatsiooni, kuid kohtumisele ei ilmunud ASi Mulgi Meier juhataja Andres Vinni.

Pärnu Piima esindaja märkis, et kuna viimase paari nädala jooksul on AS Ühinenud Meiereid, mille hulka kuulub ka Mulgi Meier, vastupidi kolme piimatööstuse juhi varem kokkulepitule lasknud alla piimatoodangu realiseerimishindu, siis paistab, et kokkuleppe saavutamine on väga raske.

Kinnitamata andmeil on AS Tallinna Piimatööstus, AS Pärnu Piim ja AS Mulgi Meier arutanud paaril-kolmel korral piimatoodete ja tooraine hinnapoliitika kooskõlastamise vajadust. Ühe kohtumistel viibinud juhtivtöötaja sõnul on ettevõtete juhid nõustunud sellega, et tuleval talvel ei tõsteta piima varumishindu 3,50 kroonini nagu möödunud talvel. Maksimaalselt on kombinaadid nõus kõrgema sordi piimaliitri eest talvel maksma kuni 3.20 praeguse 2.50 asemel.

Samuti pakuti kohtumistel välja idee, et piimatoodete väljamüügihindu ei lasta alla.

ASi Mulgi Meier juhataja Andres Vinni kinnitas, et ta ei ole Tallinna ja Pärnu kombinaadiga milleski kokku leppinud. «Mind eelmine kord kohal ei olnud, ma ei tea, mida nad seal omavahel kokku leppisid,» märkis ta.

Vinni eitas ka seda, nagu oleks Mulgi Meier viimasel ajal oma väljamüügihindu alla lasknud. Ta lisas, et Ühinenud Meiereidesse kuuluvad ASid Põlva Piim, Paide Piimakombinaat ja Mulgi Meier on kõik iseseisvad ettevõtted ega pea oma hindade tõstmist või allalaskmist üksteisega kooskõlastama.

Hetkel kuum