• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Piimakartell jäi loomata

  Äripäeva andmeil pidanuks kolme piimatööstuse esindajad kohtuma nädala eest, et arutada jätkuvalt siseturu hinnaregulatsiooni, kuid kohtumisele ei ilmunud ASi Mulgi Meier juhataja Andres Vinni.
  Pärnu Piima esindaja märkis, et kuna viimase paari nädala jooksul on AS Ühinenud Meiereid, mille hulka kuulub ka Mulgi Meier, vastupidi kolme piimatööstuse juhi varem kokkulepitule lasknud alla piimatoodangu realiseerimishindu, siis paistab, et kokkuleppe saavutamine on väga raske.
  Kinnitamata andmeil on AS Tallinna Piimatööstus, AS Pärnu Piim ja AS Mulgi Meier arutanud paaril-kolmel korral piimatoodete ja tooraine hinnapoliitika kooskõlastamise vajadust. Ühe kohtumistel viibinud juhtivtöötaja sõnul on ettevõtete juhid nõustunud sellega, et tuleval talvel ei tõsteta piima varumishindu 3,50 kroonini nagu möödunud talvel. Maksimaalselt on kombinaadid nõus kõrgema sordi piimaliitri eest talvel maksma kuni 3.20 praeguse 2.50 asemel.
  Samuti pakuti kohtumistel välja idee, et piimatoodete väljamüügihindu ei lasta alla.
  ASi Mulgi Meier juhataja Andres Vinni kinnitas, et ta ei ole Tallinna ja Pärnu kombinaadiga milleski kokku leppinud. «Mind eelmine kord kohal ei olnud, ma ei tea, mida nad seal omavahel kokku leppisid,» märkis ta.
  Vinni eitas ka seda, nagu oleks Mulgi Meier viimasel ajal oma väljamüügihindu alla lasknud. Ta lisas, et Ühinenud Meiereidesse kuuluvad ASid Põlva Piim, Paide Piimakombinaat ja Mulgi Meier on kõik iseseisvad ettevõtted ega pea oma hindade tõstmist või allalaskmist üksteisega kooskõlastama.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Mandre: terviseedendus saagu lähtekohaks
Praeguses sotsiaalkindlustussüsteemis puudub tugev seos inimeste tervisekäitumise ja riiklike teenuste vahel, kirjutab Mihkel Mandre arvamuslugude konkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Praeguses sotsiaalkindlustussüsteemis puudub tugev seos inimeste tervisekäitumise ja riiklike teenuste vahel, kirjutab Mihkel Mandre arvamuslugude konkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Börs: Nasdaqi indeks langes korrektsiooni
USA aktsiaturud jätkasid täna langust, ühelt poolt olid börsifirmade kvartalitulemused tugevad, aga investorid on intressimäärade tõusu ootuses jätkuvalt tehnoloogiasektori aktsiaid müümas, vahendab Bloomberg.
USA aktsiaturud jätkasid täna langust, ühelt poolt olid börsifirmade kvartalitulemused tugevad, aga investorid on intressimäärade tõusu ootuses jätkuvalt tehnoloogiasektori aktsiaid müümas, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: Rakveret juhib koroonasse nakatunud linnapea ja Jaak Roosaare avaldab tänavused plaanid
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.
Kallas lubas kaaluda ettevõtete võrgutasude vähendamist ja hinnalae seadmist
Koalitsioonipartneriga peetavate läbirääkimistega rappa jooksnud Reformierakonna juht ja peaminister Kaja Kallas lubas teisipäeval siiski kaasa mõelda uute toetuste kehtestamisele.
Koalitsioonipartneriga peetavate läbirääkimistega rappa jooksnud Reformierakonna juht ja peaminister Kaja Kallas lubas teisipäeval siiski kaasa mõelda uute toetuste kehtestamisele.