12. jaanuar 1997 kell 22:00

Peipsi-äärsed kalafirmad koonduvad

Ligi kaks aastat tagasi moodustatud Peipsi Trade juhatuse esimehe Toivo Kivi sõnul on nad Peipus Fishiga kogu aeg koostööd teinud. «Kalapüügihooajal pole meil näiteks selliseid külmutamisvõimalusi, nagu on Peipus Fishil.»

1992. aastal moodustatud Peipus Fishi aktsionärid on peale ASi Peipsi Trade ka Peipus Fishi pearaamatupidaja Lydia Reisenbuk ja tegevdirektor Tiit Vene. Neljapäeval valisid aktsionärid Peipus Fishi juhatuse esimeheks Peipsi Trade juhatuse esimehe Paul Kärbergi.

Tiit Vene sõnul oli Peipus Fishi eelmise aasta käive umbes 5 miljonit krooni. «See on varasematest aastatest poole vähem,» rääkis Vene. «Lihtsalt polnud kala, mida töödelda.»

Peipus Fishi toodangust läheb 90 protsenti eksporti. Välisturule müüakse ahvena ja koha fileed, Venemaale soolakala ja külmutatud räime, Eesti turu tarbeks valmistatakse suitsu- ja soolakala.

Hetkel kuum