20. jaanuar 1997 kell 22:00

Vahur Lokk saab sule sappa

Kaks nädalat tagasi avalikkuse suurt tähelepanu nautinud väärtpaberiinspektsiooni peadirektorit Vahur Lokki ähvardab vallandamine. Vallandamise põhjus on arvatavasti see, et Lokk on küll võimeline nägema teiste silmas pindu, kuid enda silmas palki ei näe.

Ühispanga ja Põhja-Eesti Panga liitumisele järgnenud Ühispanga aktsia hinna tõus tekitas ajakirjanikes kahtlusi, et valitsuse liikmed eesotsas peaminister Tiit Vähiga on siseinfot ärakasutades ostnud endale Ühispanga aktsiaid. Ajakirjanike vastavasisulistele pärimistele vastates teatas Lokk, et Eestis toimub siseinfo põhjal 2/3 kõigist väärtpaberitehingutest ja et nendega on seotud mitmed tuntud riigiametnikud.

Samas jättis aga Lokk targu mainimata, et sisetehingute vastu võitleva väärtpaberiinspektsiooni enda töötajad on samuti kasutanud siseinfot ja ostnud soodsalt Tallinna farmaatsiatehase, EVEA panga, Hanspanga ja teiste firmade aktsiaid.

Hetkel kuum