23. jaanuar 1997 kell 22:00

25. jaanuar 1992

«Ligi kuu aega tagasi teatas Rootsi välisabiministeerium kavatsusest anda Eestile ja Lätile välkkiiret kriisiabi (kütteõli, ravimid, loomasööt) 45 miljoni SEKi ulatuses.» Ka Eesti valitsus oli pikka aega kõnelnud kohe-kohe tulevast abist. Ilma midagi lubamata võttis esimesena asja ette aga hoopis Dagens Industri peatoimetaja Hasse Olsson, kes mõne tunniga ostis 2550 tonni kütteõli ning toimetas selle ka kiiresti Tallinna. Sadamas võttis omakasupüüdmatu abi vastu aselinnapea Eino Tamm. Saadetisest arvati jätkuvat vähemasti kolmeks päevaks, et Tallinn soojaga kindlustada.

Äripäev kirjutas sellest, et kaasvõitlejad olid valitsusjuht Edgar Savisaarele selja pööranud: «Ministrid Leimann ja Raidla esitasid tagasiastumispalve. Sotsiaaldemokraadid eesotsas Marju Lauristiniga, kes olidki viimasel ajal Savisaarest mõnevõrra kaugenenud, lõid temast lõplikult lahku. Sama tegi ka Ivar Raigi meeskond. Tagatipuks astus rahvakeskfraktsiooni esimehe kohalt tagasi Savisaare lähim abiline Ignar Fjuk. Mõne päeva jooksul oli parlamendis kujunenud olukord, kus Savisaar võis kindlalt loota üksnes vene saadikute toetusele. Seega puudus tema tagasiastumisele igasugune alternatiiv.»

Ilmar Roostal (Stockholm) Eesti elust: «Kui lääne inimene tuleb Eestisse, siis tahab ta end siin ka mugavalt tunda. Probleeme on söögiga. Ka on täiesti mõistetamatu, miks ei müüda siin korralikku veini. Restoranides ja baarides pakutakse küll lääne õlut, ent lääne veini ei ole. Ehkki igaüks on nõus selle eest valuutas maksma. Pakutakse viina, kuid paljud seda ei joo. Hotellide ümber tiirleb teil rohkesti kahtlaste kavatsustega mehi ja naisi.»

Hetkel kuum