26. jaanuar 1997 kell 22:00

Korealaste suurim üllatus oli kaubamaja

Korealastele pakkus suurima üllatuse viibimine Tallinna kaubamajas, ütles majandusministri nõunik Andres Pajuste. «Nad olid ikka väga üllatunud nähes siinseid hindu, kaubavalikut ja viisi, kuidas kaupa pakutakse. Üllatus oli muidugi positiivne,» rääkis Pajuste.

Daewoo esindajatega kohtunud ehitaja Lemminkäinen Eesti ASi piirkonnajuhataja Avo Lillemäe sõnul pole lähiaastatel Korea kaubamaja ehitus siiski reaalne, sest Daewoo strateegia näeb ette esmalt investeerimist tööstusettevõtetesse, millest saadud kasum suunatakse teenindussfääri.

Korealased käisid Singapuri firma Tolaram Groupile kuuluvas tekstiilitööstusettevõttes Baltex 2000 ja arvutifirmas Microlink.

«Kuna Daewoo omab suhteliselt suurt osa maailma puuvillaturust, siis on võimalik ka nende koostöö singapurlastega. Kui nad tulevikus Eestisse investeerivad, siis ma usun, et investeeringute raskuspunkt on just tootmisel.

Lisaks kohtusid Daewoo esindajad Eesti paberitööstuse liidu ja Mainori esindajatega, kes tutvustasid korealastele tselluloositehase rajamise ideed.

Korea külalised käisid ka Tallinna Sadamas, kus tutvuti eeskätt Muuga sadama võimalustega.

Hetkel kuum