19. veebruar 1997 kell 22:00

Kunstiteos arvestagu maja arhitektuuri

- Interjööri kujundamisel kunstiga tuleb arvestada maja arhitektuuri. Rangemat suhtumist nõuab vana ajalooline maja või muu oma aja stiilinäide. Mitte midagi ütleva tüüparhitektuuriga ruumide puhul on taieste valikul suurem vabadus.

- Kunstiteoste valikul tuleb arvestada ka selle suuruse, õige paigutuse, töö teema ja stiiliga.

- Kui kunstiteos on ruumis, siis on tema esmane ülesanne olla kujunduselement. Ükskõik kui hea või kuulus maal ka ei oleks, kuid kui see ei haaku ruumi proportsioonidega, siis ei pääse iial tema väärtus mõjule.

- Kui firma kogub klassikalist kunsti, siis peaks ta uue maali valimisel nõu pidama kunstikriitiku või galeriispetsialistiga. Kui eelistatakse ruumi ilmestada kaasaegse kunstiga, võib nõu pidada ka sisearhitektiga. Valikukriteeriumiks on ruumi värvilahendus, proportsioonid, maht.

- On häiriv, kui kunstiteos on paigutatud valele kõrgusele. Koolitatud silm leiab maalile või graafikale interjööri piiride poolt seatud optimaalse koha.

- Temaatiliselt on kõige vähem eksimisvõimalusi graafika puhul. Väärtmaali on kõige raskem valida, see võib kergesti interjööri lahustuda. Natüürmorti peetakse intiimsemaks, kodusemaks ja persoonikesksemaks, mistõttu see stiil pole tihti ühiskondlikesse hoonetesse sobivaim.

- Ühiskondlikesse ruumidesse on üha enam hakanud tekkima ruumilist kujutavat kunsti -- skulptuuri ja pisiplastikat, mis on kestev ja pilkupüüdev

Hetkel kuum