6. märts 1997 kell 22:00

Pankurid otsustavad riigireitingu tellimise maikuus

Eesti Panga keskpanga poliitikaosakonna juhataja Aare Järvani sõnul peletaks oodatust halvem riigireiting Eestist potentsiaalseid investeerijaid eemale. Hea reiting tooks kaasa aga avaliku sektori laenumahu kasvu ning pangalaenude hüppelise kasvu.

Kommertspankade suurenenud laenuportfellide ja ka sellega kaasnevate riskide osas jõudsid pooled kokkuleppele, et pangad selgitavad keskpangale lähemalt oma laienemise strateegiat ning riskide haldamise vahendeid.

«Kõik tõdesid, et info liikumine pankade ja keskpanga vahel on ebapiisav ning pangad peaksid rohkem selgitama oma strateegilisi lähenemisi laienemisplaanidele ning ka riskide haldamisega seonduvat,» kommenteeris kohtumist Hansapanga intressitoodete ja finantsriskide osakonna juhataja Erkki Raasuke

Poliitilise ebastabiilsuse suhtes tõdeti, et vaevalt ka tulevikult mingit positiivset muutust oodata tasub.

Aprilli algul kohtuvad pooled uuesti ning konkreetseid samme seoses riigireitinguga võib tõenäoliselt oodata mai alguses.

«Siis langetatakse juba konkreetne otsus konkreetsete kuupäevade vormis,» selgitas Raasuke. «Kas muretsetakse riigireiting või siis kui pika aja peale see edasi lükatakse.»

Hetkel kuum