16. märts 1997 kell 22:00

Estoplast saab madalseisust üle

Aasta algusest Estoplasti juhtiv Susi rääkis, et ettevõtte käibe langus viimastel aastatel oli seotud erastamisele järgnenud firmasiseste ümberkorraldustega. Seni on investeeritud põhiliselt ettevõtte struktuuri muutmisse ja saneerimisse, mistõttu ei ole tootmismahud ja käive kasvanud, lisas ta.

«Teisisõnu oleme jõudnud punkti, kus erastamisjärgne periood on läbi ja edasised plaanid suunatud käibe suurenemisele,» lausus Susi. «Olulist kasumi kasvu sel aastal veel ei prognoosi,» lisas Susi. « See peaks jääma poole ja miljoni krooni vahele.»

Praegu töötab Estoplastis 100 inimest ning kuus toodetakse keskmiselt 4000 valgustit. Kolmandik Estoplasti toodangust müüakse Skandinaavias, kolmandik Eestis ning ülejäänud turustatakse idaturul, Lätis ning Leedus.

Peale Skandinaavia turuga seotud plaanide märkis Susi, et Estoplast soovib Venemaal toodangu müüki suurendada.

Meil on Eestis kindel käive, turuosa ning suhteliselt hea maine, seetõttu pole kohaliku turuga tegelemine praegu prioriteetseim, märkis Erkki Susi.

Selle aasta plaanide kohaselt teeb Estoplast Susi sõnutsi investeeringud otse tootmisse ja on seadnud ülesandeks uute turgude hõivamise. «Plaanis on osta uus värvimisliin,» tõi Susi näite.

AS Talinvest erastas Estoplasti 1995. aasta 12. aprillil 6,6 miljoni krooni eest. Erastamislepingu kohaselt võttis Talinvest üle Estoplasti ligi 8 miljoni krooni suuruse võla ning kohustus ettevõttesse investeerima 6 miljonit krooni.

Küsimusele, kas Estoplast on Talinvestile hea projekt, vastas Susi, et Estoplast on Talinvesti süsteemis üsna väike projekt. «Samas on ta üks esimesi ja ma ütleksin et ta on hea projekt,» tõdes Susi.

Hetkel kuum