17. märts 1997 kell 22:00

Peegid hakkasid konkurentideks

Kuno Peek ei soovinud eile oma töökohavahetust veel lähemalt kommenteerida. «Tulin Levi & KuTost ära ja töötan nüüd Eesti Mobiiltelefonis,» kinnitas ta vaid.

Kolmandat GSM-mobiilsideoperaatorit Ritabell juhtiva Toomas Peegi sõnul on ta venna teise firmasse siirdumise üle üllatunud. Ta tunnistas, et on Kuno tegevuse hindamisel kimbatuses, kuid lisas, et tema lahkumine EMTsse ei ole tingitud vendade-vahelisest isiklikust vastuolust.

Toomas Peegi sõnutsi ei näe ta võimalikus vennaga konkureerima hakkamises probleemi. «Mul on palju sõpru ka nii Eesti Mobiiltelefonis kui Eesti Telefonis,» rääkis ta.

Levi & KuTo omaniku ASi Levicom juhatuse esimehe Tõnis Paltsi ütlusel võib hoopis suurema vastuolu tuua kaasa ühte perekonda kuuluvate inimeste samas firmas töötamine.

Vandeadvokaat Leon Glikman lausus, et tema teada pole lääneriikides keelatud kahel lähedasel sugulasel omavahel konkureerivates erafirmades kõrgetel positsioonidel töötada. Kui aga kahe firma vahel, mida juhivad sugulased, tuvastatakse konkurentsi halvav kokkulepe, siis loomulikult vaatab kohus asja tunduvalt teravama pilguga, lisas Glikman.

Majandusteadlase Ardo Hanssoni sõnul on rohkem omanike probleem, kuidas nad suudavad säilitada töötajate lojaalsuse. Kahe lähedase sugulase töötamises konkurentfirmade juhtide hulgas ta probleemi ei näinud.

Kuno Peegi ütlusel ei jää tal edaspidi töösuhet Levi & KuTo omanikfirma Levicomiga. Samuti ei oma Kuno Peek osalust Levicomi gruppi kuuluvates firmades.

Toomas Peegi sõnul oli Kuno Levicomis üks parimaid spetsialiste, kes tegutses tihti tehniliste küsimuste eksperdina. «On selge, et Levi & KuTo jäi talle kitsaks. See on aga Kuno vaba valik, millist tööd ta tegema hakkab,» selgitas Toomas Peek.

Tema sõnul võinuks Kuno Peek jätkata ka peagi turule tulevas kolmandas mobiilsideoperaatorfirmas Ritabell. «Alati ei saa aga inimesele pakkuda just seda tööd, mida ta teha soovib,» rääkis Toomas Peek.

Kuno Peegi esialgne ametinimetus EMTs on reklaami- ja turundusosakonna peaspetsialist, kuid EMT peadirektori Tõnu Tee sõnul ei pruugi see nii jääda. «Peegil on sisseelamisperiood, selle lõpus selguvad tema amet ja funktsioonid täpsemalt,» lausus Tee.

Tee kinnitas, et Peek ei asu märtsi alguses ametist lahkunud EMT turundusdirektori Urmas Kõivu ametikohale. Uut turundusjuhti otsib praegu personalifirma Ariko Reserv.

EMT aktsiatest kuulub 51% Eesti riigile. Ülejäänud osalus jaguneb Rootsi Telia ja Soome Tele vahel. Firma eelmise aasta käive oli 546 miljonit ja puhaskasum 150 miljonit krooni.

Levicomile kuuluva Levi & KuTo käive oli 1995. aastal 55,6 miljonit ja eelmisel aastal 46,9 mijonit krooni. Lisaks Eestile tegutseb Levi & KuTo ka Lätis ja Leedus.

Ritabell on lubanud tegevust alustada mais. Täna peaks selguma Ritabelli Tallinnas asuva mobiilsidevõrgu testi tulemused. Lõplik võrgu avamise päev määratakse pärast võrgu testimist ka Tartus, Pärnus ja Narvas.

Hetkel kuum