26. märts 1997 kell 22:00

Merelaevandust jäi jahtima kolm firmat

Teede- ja sideminister Raivo Vare ütles, et teise vooru pääsenutele esitab erastamisagentuur lähipäevil lepingute tekstid ning pakkujatelt oodatakse osa tingimuste, muu hulgas investeerimiskohustuse, äriplaani ideoloogia ja aktsiate ostusumma täpsustamist.

EML võiks tulevikus Sarneti sõnul hakata integreeruma sadama ja raudteega. Peale selle võiks EML investeerida maismaal paiknevasse infrastruktuuri.

Sarneti sõnul on erastamisel tegemist otsese võistupakkumisega, mis tähendab, et agentuur vaatab, kes pakub Merelaevanduse 70 protsendi aktsiate eest nominaalhinnast kõrgemat hinda. Erastamisagentuuri esialgsete arvutuste kohaselt peaks ostja aktsiatesse investeerima vähemalt 254 mln krooni.

Vare ütles, et tema hinnangul ei saa Merelaevanduse ostja aktsiakapitali osturaha kõrval tehtavate investeeringute summa olla alla poole miljardi krooni.

Teise erastamisvooru lõplikud pakkumused tuleb esitada 29. maiks. Müügileping on kavas sõlmida 10. juulil.

Hetkel kuum