30. märts 1997 kell 22:00

Eesti Pank müüb maju

Eesti Pank kuulutas välja Logistika maja ja endise Tööstuspanga hoone kinnistu müügi, millest laekuv raha läheb Ühispangale.

Tallinnas Tartu maantee alguses asuva Logistika maja hoone alghind on eelläbirääkimistega pakkumisel 34 mln krooni. Suur-Karja tänaval asuva endise Tööstuspanga hoone kinnistu alghind on 40 miljonit krooni.

Ühispanga asepresident Janek Mäggi ütles, et pank saab endale kas majadest laekuva raha või majad. Sisuliselt läheb see väärtus Ühispangale, ütles Mäggi.

Riik kattis Põhja-Eesti Panga (PEP) laenukahjumile antud garantii Ühispanga ja PEPi ühinemise eel varaga, mille seas olid Logistika maja, endine Tööstuspanga hoone ja muud finantsvahendid. «Meie jaoks pole vahet, kas saame Tööstuspanga hoone, mida hakkaksime müüma, sest ise seda ei vaja. Teine variant on, et saame hoone turuhinna rahas, mis oleks meie jaoks lihtsam,» ütles Mäggi. BNS

Hetkel kuum