3. aprill 1997 kell 22:00

Eesti pole Venemaa kunstiröövidega seotud

Moskva miilitsavalitsuse kriminaaljälituse polkovnik Vassili Sorokin väitis kohalikus ajakirjas Ekspert, et Baltimaade elanikud võivad olla seotud Venemaalt antikvaarsete esemete salakaubaveoga läände, teatas uudisteagentuur BNS eile.

Sorokini sõnul on antikvaarsete esemete röövimise ja välismaale toimetamise katsete arv viimaste aastatega kolmekordistunud ja tihti olevat tegu tellimustööga.

Tolliameti tollijärelevalveosakonna juhataja Vello Valm ütles, et nendeni ei ole sellelaadset infot jõudnud. Valmi sõnul on Eesti kehtestatud kindel kord kunstiteoste väljaviimisel, milleks on vaja taotleda eraldi luba. Valm oli seda meelt, et kunsti röövid ja läände toimetamine on iga riigi enda mure. «Kui Venemaa laseb oma kunstiväärtusi välja vedada, siis peab ta ise selle järele ka valvama,» ütles tollijuht.

Keskuurimisbüroo abidirektor Kersti Jundas ütles, et tema teada pole büroo menetluses kriminaalasju, mis seotud Vene kunstiväärtuste edasimüügiga Eesti kaudu või eestlaste vahendusel.

Hetkel kuum