3. aprill 1997 kell 22:00

Laagna turg sai tegevusloa

Toomikase sõnul taotles Laagna siseturu omanik OÜ Konsoliid tegevusluba juba eelmise aasta sügisel. «Nad ei suutnud aga pikka aega täita ametkondade poolt kaubandusettevõtetele tehtud ettekirjutusi,» lausus Toomikas. «Detsembris said nad küll ajutise loa, mis kehtis 1. aprillini, kuid ei suutnud ikkagi oma äri käima panna.»

Toomikase ütlust mööda ei näe ta Laagna turul erilist perspektiivi. «Nad ei suuda leida oma müügipindade rentnikke,» rääkis ta. «Selline olukord, kus suures kaarhallis tegutseb vaid paar kaupmeest, saab kesta vaid lühikest aega.»

OÜ Konsoliid juhataja Mihhail Kut?eri sõnul on Laagna turul tulevikku. «Siseturul on minu arvates suured eelised lageda taeva all asuva turu ees,» ütles ta.

Kut?eri sõnul on turu sajast müügiboksist välja renditud umbes pooled ja kauplejate leidmine ei valmista turu omanikele raskusi. «Turul kaupleb praegu vaid paar kaupmeest sellepärast, et me pole teistega suutnud veel rendilepinguid sõlmida,» väitis Kut?er.

Lasnamäel asuva Punase Selveri tegevdirektor Maldor Mäesalu on varasemas intervjuus öelnud, et kiiruga loodud ja ilma kindla äriplaanita siseturgudel pole mõtet.

Laagna siseturul on müügipinda ligi 1200 ruutmeetrit. OÜ Konsoliid rentis hoone trammi -ja trollibussikoondiselt eelmisel aastal kümneks aastaks. Varem tegutses endises laohoones pruugitud autosid müünud firma. Tulevikus kavatseb turu omanik panna kesklinna ja Laagna vahel käiku eribussi.

Hetkel kuum