16. aprill 1997 kell 22:00

Enim müüs Siemens

Esimeses kvartalis kõige suurema abonentmahuga 30MB telefonijaamu müünud Siemensil tähistas aasta algus toimekat paigaldustööd, milleni viisid eelmise aasta lõpus sõlmitud lepingud. Suurematest ettevõtetest said Siemensi keskjaama omanikuks Tallinna Pank, Ritabell, keskhaigla, Eesti Raadio ja Balti laevaremonditehas, kus oli märkimisväärsel hulgal digitaalabonente. Sügisel sõlmitud suuremahuline leping Eesti Energiaga esimese kvartali müüginumbrites ei kajastu, kuna esimeses etapis käikuminevate jaamade paigaldamine on veel pooleli. Seega on teise kvartali tulemustes taas toekaid numbreid oodata. Siemensi jaamad töötavad kahel välisliinide versioonil: nii vanemal R2-l kui ka uuemal ISDNil. Esimeses kvartalis paigaldatud telefonijaamadest töötab vaid Võru piirivalvele läinud jaam R2-l -- ülejäänud on kaasaegsed ISDN-jaamad.

Teisele kohale tulnud Ericsson peab aasta algust rahulikumaks kui aasta lõppu. Ericssoni suuremad kliendid olid esimeses kvartalis rahandusministeerium ja Eesti Telefon, kes parandas oma firma sisesidet.

Meridiani müüva Reveko Telekomi jaoks oli esimene kvartal suurte jaamade müügi osas ootuspärane. Arvestatav osa abonentmahtu kuulub Eesti Raudteele, millel on üks suuremaid ametkondlikke telefonisüsteeme. Ca 15 mln kroonise lepingu täitmine kestab kolmanda kvartalini. Teine suurem leping varustab telefonijaamadega Eesti vanglad.

Ascom sooviks näha paremaid müügitulemusi. Põhiline tegur, miks esikolmikusse jõudmine raskeks osutub, on see, et Ascomi jaamade maht lõpeb umbes 200 abonendi juures. Ascomi omanikuks sai esimeses kvartalis näiteks EMOR ja Mercuri. ÄP

Hetkel kuum