17. aprill 1997 kell 22:00

Tehnilised probleemid häirisid börsi

Aktsiate hinnad Tallinna börsil hakkasid pärast hommikust tõusu eile pärastlõunal õrnalt langema. ÄP üldindeks jäi päeva kokkuvõttes praktiliselt muutumatuks, langedes 0,02% 807,31 punktile. Maaklerite sõnul põhjustasid aktsiate hindade suurt kõikumist ka börsisüsteemi mõningased tehnilised probleemid, mistõttu osa maaklereid ei näinud vahepeal, mis börsil toimub.

Börsi ja vabaturu päevakäive ulatus eile registreeritud 397 tehingus 86 488 245,4 kroonile, tõustes kolmapäevaga võrreldes 21,6 mln kr.

Börsiaktsiatest langes eile ainsana Ühispanga aktsia hind. Languse põhjustas Eesti Ekspressi artikkel, kus oli juttu Tallinna linnakohtu otsusest, mille kohaselt Ühispangaga liituv Põhja-Eesti Pank peab maksma A.O. Imbile 3,3 mln kr. Tegemist on rahaga, mis külmus 1992. aastal Venemaa Vne?kompanka. Ühispank teatas, et nõuet pole siiski võimalik panga vastu pöörata. Ühispanga aktsia hind langes päevaga 57,33 kroonilt 56,25 kroonile ehk 1,88%.

Hetkel kuum