20. aprill 1997 kell 22:00

Riik sai Livikolt üle 4,6 miljoni dividende

ASi Liviko aktsiatest 95% kuulub riigile ja ülejäänud aktsiad jagunevad rohkem kui kahe tuhande väikeaktsionäri vahel. Riik teenis Liviko dividendidena 4,65 miljonit krooni.

Liviko turundusdirektor Peeter Pallo rääkis, et väikeaktsionärid jäid firma tulemustega rahule. «Aktsionäride koosoleku õhkkond oli väga sõbralik,» sõnas Pallo. «Väikeaktsionäridele otsustati ju dividende maksta, ehkki 1,3 krooni aktsia pealt ei ole palju.»

Peeter Pallo märkis, et EVPde eest aktsiaid omandanud väikeaktsionärid on hakanud aru saama, mis üldse toimub. «Keegi ei loo enam endale illusioone, et nüüd sain EVPde eest aktsia ja hakkan teenima tuhandeid kroone.»

Liviko kasumi jaotumise kohta rääkis ta, et ettevõtte reservkapitali läheb üldkoosoleku otsuse kohaselt 8,9 miljonit krooni. Ülejäänud osa kasumist läheb Pallo sõnul firma aktsiakapitali laiendamisse.

«Liviko tegelik maksumus ja see, mis oli näidatud firma aktsiakapitaliks, olid omavahel disproportsioonis,» sõnas ta.

Firma aktsionärid otsustasid suurendada ettevõtte praegust üle 30 miljoni krooni suurust aktsiakapitali möödunud perioodide jaotamata kasumi arvel fondiemissiooniga kolm korda, enam kui 111 miljoni kroonini.

Liviko aktsionärid andsid firmale loa müüa 5250 ruutmeetri suuruse tööstushoone ja Liviko müügifirma Liviko Tradingu kaupluse kinnistud Mere puiesteel.

Mere puiesteel asuv tööstushoonega kinnistu müüakse avalikul enampakkumisel alghinnaga 4,6 miljonit krooni. «Kunagi oli plaan sinna rajada kaubandus- või ärikeskus, pidades silmas kinnistu perspektiivset asukohta. Kuid riik, kes siis veel Liviko ainuomanik oli, otsustas, et Liviko asi on toota ja see kinnistu tuleb maha müüa,» rääkis Pallo.

Liviko möödunud aasta käive oli 512 miljonit krooni ning kasum 24,2 miljonit krooni.

Selle aasta esimese kvartali käive oli 115 miljonit krooni ning kasum 10,6 miljonit krooni ning firma prognoosib aastakäibe ja kasumi 10protsendilist kasvu.

Hetkel kuum