23. aprill 1997 kell 22:00

Saksing kujundab Sillamäest majandusimet

Saksing rääkis, et Sillamäe vabakaubandustsooni idee üle käivad praegu läbirääkimised.

«Oleme niivõrd lähedal Vene piirile ning kui siia ka sadam rajatakse, siis on arenguvõimalused väga suured. See on reaalne, et siia vabakaubandustsoon tuleb,» sõnas Saksing.

Saksing rääkis, et ta on vabakaubandustsooni teemal rääkinud rahandusminister Mart Opmanni ja majandusminister Jaak Leimanniga ning mõlemad on seda ideed toetanud. Lähiajal kavatseb Saksing kohtuda peaminister Mart Siimanniga.

Küsimusele, miks ta Silmeti peadirektori koha vahetas väiksema palgaga linna volikogu esimehe koha vastu, vastas Saksing, et see samm oli tal pikemat aega päevakorral ja nüüd lõpuks otsustas selle ära teha. «Praegu on Sillamäe sama hästi kui surnud linn, kus midagi ei toimu ja kus on vaid pankrotis ettevõtted,» lausus Saksing. «Elus ei ole ainult palk ja raha tähtis.»

Ta rääkis, et valitsusele tuleb selgeks teha, et Sillamäe on riigi osa ja seda tuleb hakata toetama. «Ma usun, et ma saan oma kogemusi ära kasutades linna aidata. Tuleb selgitada, et siia linna tasub investeeringuid teha, kuna see on tõesti soodsas kohas ning siinsete elanike kui endiste tippspetsialistide ajupotentsiaal on suur.»

Saksing lisas, et volikogu esimehena hakkab ta kõigepealt tegelema linna arengukavaga. «Noored on vaja Sillamäele tagasi tuua või vähemalt peatada nende lahkumist linnast,» ütles Saksing. «Kui noori peale ei tule, on areneda väga raske.»

Muldmetallitootja Silmeti selle aasta algust iseloomustades oli Saksing ettevaatlik, öeldes vaid, et kuna omaniku vahetumisega kaasnesid suured muutused, siis ei saa öelda, et väga hästi läks. «Midagi hullu ka ei olnud,» lisas ta.

Hetkel kuum