6. mai 1997 kell 22:00

Maksuamet eitab seotust laevandussõjaga

Esmaspäeval sai Inreko Laeva AS maksuametist teate, milles öeldi, et kuna firma pole tasunud riigivõla makseid tähtaegselt ja täies ulatuses, otsustas maksuamet maksuvõla ajatamise graafiku tühistada. Maksuamet lubas hakata Inreko Laeva ASi vastu rakendama maksuvõlgade sissenõudmise meetmeid.

Maksuameti peadirektori asetäitja Aivar Sõerd ütles, et on kahetsusväärne, kui keegi püüab maksuameti pöördumist laevafirma poole laevandussõja kontekstist tulenevalt vaadelda. «Kuna me oleme riigiamet, ei saa me endale seda lubada ja peame järgima seadust,» ütles ta.

Sõerd väitis, et kui ka AS Hansatee ei täida maksuameti ees oma kohustusi, ootab ka neid tulevikus täpselt samasugune saatus.

Kommenteerides Inreko Laeva ASi peadirektori Enn Rohula ütlust, et firma tasus maksuametile eelmise nädala lõpuks ligi 1,09 miljonit krooni sotsiaalmaksu, lausus Sõerd, et kui see nii on, on ta selle üle rõõmus. Samas lisas ta, et ka sellisel juhul ei tasunud Inreko Laeva AS seda summat õigeaegselt, mis annab seaduse järgi aluse firmale kehtestatud maksegraafik tühistada.

Hetkel kuum