• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Valitsus taandub ametnike arvu vähendamise kavast

  Peaministri sõnul on täiesti loomulik, et võimalik liitumine Euroopa Liiduga toob kaasa teatud ametnike arvu suurenemise. «On probleeme ametnike motiveerimise ja koolitamisega, suur puudus on teatud spetsialistidest, juristidest. Kui räägime riigiasutuste kokkuhoiust, siis see tähendab tervikuna kokkuhoidu, aga on valdkondi, kus kulutusi tuleb suurendada ja ka inimeste arvu suurendada,» lausus Siimann.
  Kava kohaselt peaks valitsus moodustama ka euroinfo levitamise koordinatsioonikomisjoni, kuhu kuuluksid peaministri, välisministeeriumi, riigikantselei eurointegratsiooni büroo ja riigikogu Euroopa asjade komisjoni esindaja. Komisjoni pädevuses oleks euroinfo levitamise ja avalikkuse teavitamise infokampaania väljatöötamine.
  Senine eurominister Andra Veidemann, kes hakkab alates esmaspäevast tööle rahvussuhete ministrina ning hakkab tegelema vähemusrahvuste, muulaste ja kirikute, koguduste problemaatikaga, samuti kodakondsus- ja migratsiooni küsimustega, saab uue tagasihoidliku büroo.
  Kui euroministri koht oleks säilinud, ei oleks see vähendanud peaministri vastutust, rääkis Siimann. Tema sõnul on Eestil praegu head võimalused Euroopa Liitu pääsemisel, kuid Eestil on ka probleeme.
  Nii peaminister Mart Siimann kui Andra Veidemann märkisid, et Eesti Euroopa Liiduga seonduvad probleemid ei ole sugugi spetsiifilised, vaid üsna sarnased teiste riikide omadega.
  Euroopa komisjoni liige on juhtinud Eesti valitsuse tähelepanu sellele, et Eesti ei saa vähendada riigiaparaadile tehtavaid kulutusi, vaid peab neid pigem suurendama.
  Nii Euroopa Liiduga liitumise ettevalmistamine kui ka liikmeksolek toob endaga kaasa suure hulga välistamatut bürokraatiat.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peapiiskop emeeritus: peame moraalselt toime tulema
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
McDonald's müüs oma Venemaa söögikohad maha
McDonald's müüs oma söögikohad Venemaal kohalikule frantsiisivõtjale, lõpetades kiirtoiduketi üle kolme aastakümne kestnud tegevuse selles riigis.
McDonald's müüs oma söögikohad Venemaal kohalikule frantsiisivõtjale, lõpetades kiirtoiduketi üle kolme aastakümne kestnud tegevuse selles riigis.
Kristi Saare juhtidele: sul on juba piisavalt, aita nüüd teisi
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Muljetavaldav debüüt: uus Range Rover Sport näitas närvekõditava etteaste käigus oma tegelikku võimekust
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Boroditš: ma ei tea, mida ma valesti tegin, aga ärge muretsege, mina saan hakkama
Viimast päeva ametis olev Tallinna Linnatranspordi (TLT) juhatuse esimees Deniss Boroditš kinnitas intervjuus, et ta tunneb ennast hästi ning hindab kõrgelt oma teadmisi ja oskusi. Samas ei tea ta, mida tegi valesti, et linnapea teatas usalduse kaotamisest.
Viimast päeva ametis olev Tallinna Linnatranspordi (TLT) juhatuse esimees Deniss Boroditš kinnitas intervjuus, et ta tunneb ennast hästi ning hindab kõrgelt oma teadmisi ja oskusi. Samas ei tea ta, mida tegi valesti, et linnapea teatas usalduse kaotamisest.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.