• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Valitsus taandub ametnike arvu vähendamise kavast

  Peaministri sõnul on täiesti loomulik, et võimalik liitumine Euroopa Liiduga toob kaasa teatud ametnike arvu suurenemise. «On probleeme ametnike motiveerimise ja koolitamisega, suur puudus on teatud spetsialistidest, juristidest. Kui räägime riigiasutuste kokkuhoiust, siis see tähendab tervikuna kokkuhoidu, aga on valdkondi, kus kulutusi tuleb suurendada ja ka inimeste arvu suurendada,» lausus Siimann.
  Kava kohaselt peaks valitsus moodustama ka euroinfo levitamise koordinatsioonikomisjoni, kuhu kuuluksid peaministri, välisministeeriumi, riigikantselei eurointegratsiooni büroo ja riigikogu Euroopa asjade komisjoni esindaja. Komisjoni pädevuses oleks euroinfo levitamise ja avalikkuse teavitamise infokampaania väljatöötamine.
  Senine eurominister Andra Veidemann, kes hakkab alates esmaspäevast tööle rahvussuhete ministrina ning hakkab tegelema vähemusrahvuste, muulaste ja kirikute, koguduste problemaatikaga, samuti kodakondsus- ja migratsiooni küsimustega, saab uue tagasihoidliku büroo.
  Kui euroministri koht oleks säilinud, ei oleks see vähendanud peaministri vastutust, rääkis Siimann. Tema sõnul on Eestil praegu head võimalused Euroopa Liitu pääsemisel, kuid Eestil on ka probleeme.
  Nii peaminister Mart Siimann kui Andra Veidemann märkisid, et Eesti Euroopa Liiduga seonduvad probleemid ei ole sugugi spetsiifilised, vaid üsna sarnased teiste riikide omadega.
  Euroopa komisjoni liige on juhtinud Eesti valitsuse tähelepanu sellele, et Eesti ei saa vähendada riigiaparaadile tehtavaid kulutusi, vaid peab neid pigem suurendama.
  Nii Euroopa Liiduga liitumise ettevalmistamine kui ka liikmeksolek toob endaga kaasa suure hulga välistamatut bürokraatiat.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Morgan Stanley strateeg: tulekul korrektsioon või karuturg
Morgan Stanley strateeg Michael Wilson prognoosib, et praegune pulliturg lõpeb enne aastavahetust korrektsiooni või karuturuga.
Morgan Stanley strateeg Michael Wilson prognoosib, et praegune pulliturg lõpeb enne aastavahetust korrektsiooni või karuturuga.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.