• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  16. mai 1992

  Eesti Panga president Siim Kallas lükkas ümber uudisteagentuuri BNS teate, nagu võrdsustataks rahareformi päeval üks Eesti kroon ühe Saksa margaga. Siim Kallas: «BNS tõlgendas minu sõnu valesti. Eesti kroon seotakse, kuid ei võrdsustata Saksa margaga. DEMi ja krooni omavaheline kurss selgub vahetult enne reformipäeva. Arvan, et Eesti kroon kujuneb tunduvalt väiksemaks kui Saksa mark.»
  Saku õlletehas avas uue keedumaja. See valmis koostöös firmadega Hartwall ja Procordia Beverages. Sündmuse puhul korraldatud pressikonverentsil pakuti ka uut õllesorti Saku Reval Luksus. Ühisettevõtte valmistatud kvaliteetne õlu läheb esialgu vaid ekspordiks.
  Walko peadirektor Sander Karu: «Kui me suudame oma toodangut müüa läänes, siis suudame seda ka idas.»
  Paljud ettevõtted kurdavad, et praeguses majanduslikus kaoses on võimatu edukalt majandada. Walko kohta seda öelda ei saa. Walko on seisukohal, et ka keerulistes oludes on võimalik äri ajada, kuid selleks tuleb teha mittestandardseid otsuseid, riskida ning rohkem tööd teha.
  Neil päevil avati Tallinnas Viru tänavas Baltmani kaubaketi teine kauplus (esimene asub Pärnus, järgmised tulevad Tartusse ja Viljandisse). Äripäeva küsimusele, palju kaupluse kordaseadmine maksma läks, vastas Baltika peadirektor Meelis Milder: ligi poolteist miljonit rubla. Kauplus ise on tõesti esinduslik, alates põrandast ja lõpetades laega. «Müüja naeratus on parim kaup,» toonitas Milder kokkutulnuile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Venemaa autovedajad virelevad siseturul
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.