15. mai 1997 kell 22:00

16. mai 1992

Eesti Panga president Siim Kallas lükkas ümber uudisteagentuuri BNS teate, nagu võrdsustataks rahareformi päeval üks Eesti kroon ühe Saksa margaga. Siim Kallas: «BNS tõlgendas minu sõnu valesti. Eesti kroon seotakse, kuid ei võrdsustata Saksa margaga. DEMi ja krooni omavaheline kurss selgub vahetult enne reformipäeva. Arvan, et Eesti kroon kujuneb tunduvalt väiksemaks kui Saksa mark.»

Saku õlletehas avas uue keedumaja. See valmis koostöös firmadega Hartwall ja Procordia Beverages. Sündmuse puhul korraldatud pressikonverentsil pakuti ka uut õllesorti Saku Reval Luksus. Ühisettevõtte valmistatud kvaliteetne õlu läheb esialgu vaid ekspordiks.

Walko peadirektor Sander Karu: «Kui me suudame oma toodangut müüa läänes, siis suudame seda ka idas.»

Paljud ettevõtted kurdavad, et praeguses majanduslikus kaoses on võimatu edukalt majandada. Walko kohta seda öelda ei saa. Walko on seisukohal, et ka keerulistes oludes on võimalik äri ajada, kuid selleks tuleb teha mittestandardseid otsuseid, riskida ning rohkem tööd teha.

Neil päevil avati Tallinnas Viru tänavas Baltmani kaubaketi teine kauplus (esimene asub Pärnus, järgmised tulevad Tartusse ja Viljandisse). Äripäeva küsimusele, palju kaupluse kordaseadmine maksma läks, vastas Baltika peadirektor Meelis Milder: ligi poolteist miljonit rubla. Kauplus ise on tõesti esinduslik, alates põrandast ja lõpetades laega. «Müüja naeratus on parim kaup,» toonitas Milder kokkutulnuile.

Hetkel kuum