• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Programm

  Peaminister Mart Siimanni valitsus on välja tulnud kiiduväärt valitsusprogrammiga, mis peaks likvideerima pea kõik Eesti riigi puudused ning muutma selle ideaalriigi mudeliks.
  Valitsusprogrammi suurem puudus on selle üldsõnaline paljulubavus. Tõsi, konkreetsete sammude ja ettepanekutega peavad välja tulema ministeeriumid.
  Peaminister Mart Siimann on oma konkreetsust juba tõestanud. Ta kaotas mõttetu euroministri koha; regiooniti kehtestatava tulumaksu vabastusega saab sisu sõnakõlks regionaalpoliitika; ka siseministeeriumisse on ta lõpuks leidnud karmi käega mehe.
  Kas peaministril jätkub konkreetsust ka valitsusprogrammi elluviimisel või jääb see paberiks, mis räägib kiirenevast tõusmisest ja arenevast suurenemisest?
  Loosungeid on paremale ja vasakule loopinud ka Vähi eripalgelised valitsused, nii et selle suuna jätkamises poleks midagi uudset. Selle taustal on Siimannil eriti suured ?ansid hajutada müüt temast kui Kass Mesimokast või Neutraalsest Kardinalist.
  Kui ta seda, mida juba Vähilt nii kaua oodati, ei tee, võib kindel olla, et opositsioonikahurid hakkavad paukuma. Kui vaatamata lubadustele minnakse maksukoormuse tõstmise teed, võib 1998. aasta eelarve jääda kinnitamata.
  Et Koonderakond ja maamehed hakkavad vastutama ka Eesti võimaliku mittepääsemise eest Euroopa Liitu, nakatuks Koonderakond enne erakorralisi valimisi ilmselt kollatõppe ega saaks täisverelise mehena neist osa võtta.
  Edu saavutaksid mõõdukad, isamaalased ja reformierakondlased, kelle kõrval maamehed hakkaksid mängima taustaviiulit. Kuigi majanduslikult tuleks erakorraliste valimiste vältimine odavam, ei ole põhimõtteliselt vahet, milline stsenaarium käivitub. Valikuvõimalus jääb Mart Siimannile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Romek Kosenkranius: kolm probleemi, mille lahendamine toob investeeringud suvepealinna
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Aasia turud jätkasid langust
Aasia turud jätkasid langust, sest investorid kardavad jätkuvalt kinnisvaraarendaja Evergrande pankrotti, mis võib mõjutada kogu maailma majandust ja finantssüsteemi, vahendab Reuters.
Aasia turud jätkasid langust, sest investorid kardavad jätkuvalt kinnisvaraarendaja Evergrande pankrotti, mis võib mõjutada kogu maailma majandust ja finantssüsteemi, vahendab Reuters.
Venipak avab Eestis kaks uut pakisorteerimise keskust
Venipak kavatseb Eestis investeerida 200 000 eurot, avada kaks uut pakkide sorteerimiskeskust Türil ja Viljandis.
Venipak kavatseb Eestis investeerida 200 000 eurot, avada kaks uut pakkide sorteerimiskeskust Türil ja Viljandis.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.