• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Programm

  Peaminister Mart Siimanni valitsus on välja tulnud kiiduväärt valitsusprogrammiga, mis peaks likvideerima pea kõik Eesti riigi puudused ning muutma selle ideaalriigi mudeliks.
  Valitsusprogrammi suurem puudus on selle üldsõnaline paljulubavus. Tõsi, konkreetsete sammude ja ettepanekutega peavad välja tulema ministeeriumid.
  Peaminister Mart Siimann on oma konkreetsust juba tõestanud. Ta kaotas mõttetu euroministri koha; regiooniti kehtestatava tulumaksu vabastusega saab sisu sõnakõlks regionaalpoliitika; ka siseministeeriumisse on ta lõpuks leidnud karmi käega mehe.
  Kas peaministril jätkub konkreetsust ka valitsusprogrammi elluviimisel või jääb see paberiks, mis räägib kiirenevast tõusmisest ja arenevast suurenemisest?
  Loosungeid on paremale ja vasakule loopinud ka Vähi eripalgelised valitsused, nii et selle suuna jätkamises poleks midagi uudset. Selle taustal on Siimannil eriti suured ?ansid hajutada müüt temast kui Kass Mesimokast või Neutraalsest Kardinalist.
  Kui ta seda, mida juba Vähilt nii kaua oodati, ei tee, võib kindel olla, et opositsioonikahurid hakkavad paukuma. Kui vaatamata lubadustele minnakse maksukoormuse tõstmise teed, võib 1998. aasta eelarve jääda kinnitamata.
  Et Koonderakond ja maamehed hakkavad vastutama ka Eesti võimaliku mittepääsemise eest Euroopa Liitu, nakatuks Koonderakond enne erakorralisi valimisi ilmselt kollatõppe ega saaks täisverelise mehena neist osa võtta.
  Edu saavutaksid mõõdukad, isamaalased ja reformierakondlased, kelle kõrval maamehed hakkaksid mängima taustaviiulit. Kuigi majanduslikult tuleks erakorraliste valimiste vältimine odavam, ei ole põhimõtteliselt vahet, milline stsenaarium käivitub. Valikuvõimalus jääb Mart Siimannile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: kõrge hinnatase jääb püsima ja vähendab ostujõudu
Viimase kahe aastaga on Eesti majandus saanud ja veel saamas löögi mitmelt majandusšokilt, mis on halvendanud majanduskasvu väljavaadet, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Viimase kahe aastaga on Eesti majandus saanud ja veel saamas löögi mitmelt majandusšokilt, mis on halvendanud majanduskasvu väljavaadet, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Strateegid: aktsiate langus ei lõppe enne Föderaalreservi sekkumist
USA aktsiaturgude langus kestab seni, kuni Föderaalreserv oma rahapoliitikas uuesti kannapöörde teeb, ütlesid Goldman Sachsi ja Bank of America strateegid, vahendab Bloomberg.
USA aktsiaturgude langus kestab seni, kuni Föderaalreserv oma rahapoliitikas uuesti kannapöörde teeb, ütlesid Goldman Sachsi ja Bank of America strateegid, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Akzo Nobel Baltics 35. Kuidas väikesest värvitehasest sai globaalne ettevõte
Rahvusvahelise keemiakontserni AkzoNobel Sadolini värvid, puidukaitsevahend Pinotex ja metallikaitsevärv Hammerite on Eesti turul juba aastaid tuntud kaubamärgid. 35 tegevusaasta jooksul on ettevõte Eestis arenenud ja kasvanud ning saanud osaks globaalsest kontsernist, mille eesmärk on olla maailma kõige rohelisem keemiatööstus.
Rahvusvahelise keemiakontserni AkzoNobel Sadolini värvid, puidukaitsevahend Pinotex ja metallikaitsevärv Hammerite on Eesti turul juba aastaid tuntud kaubamärgid. 35 tegevusaasta jooksul on ettevõte Eestis arenenud ja kasvanud ning saanud osaks globaalsest kontsernist, mille eesmärk on olla maailma kõige rohelisem keemiatööstus.
Kohvimasina arve kooskõlastanud asekantsler sai aparaadist teada lehte lugedes
"Ma olen sellest kohvimasina soetamisest ainult lehest lugenud, töö juures ma seda ei teanud," lausub endine asekantsler Indrek Reimand kurikuulsa kohvimasina ostu kohta. Ometi näitab prokurör tunnistajale tõendit, mille alusel kooskõlastas arve just tema. Reimand kinnitas aga ka veelgi kurikuulsama USA reisi kulud.
"Ma olen sellest kohvimasina soetamisest ainult lehest lugenud, töö juures ma seda ei teanud," lausub endine asekantsler Indrek Reimand kurikuulsa kohvimasina ostu kohta. Ometi näitab prokurör tunnistajale tõendit, mille alusel kooskõlastas arve just tema. Reimand kinnitas aga ka veelgi kurikuulsama USA reisi kulud.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.