25. mai 1997 kell 22:00

Riia pürgib sillaks

Transiitveosed on Läti majanduse oluline koostisosa: eelmisel aastal andsid need neljandiku riigi sisemajanduse kogutoodangust. Seetõttu on arusaadav, et konverentsi avanud Läti peaminister Andris ?kele rõhutas: transiidi arendamine on Läti majanduspoliitika üks prioriteete.

Tänavune konverents oli jätkuks eelmisel aastal toimunud konverentsile «Läti transiitveosed». Kui mullu pandi põhirõhk Riiale, siis sel aastal olid konverentsil väga aktiivselt esindatud Ventspilsi sadamas töötavad firmad. Kuna konverents oli rahvusvaheline, siis käsitleti transiidi olukorda tervikuna Lätis, Venemaal, Eestis, Leedus ja Valgevenes.

Kuid arvestades transiidi vallas arenevat teravat konkurentsi, oli rõhuasetus ometi selgelt Läti-keskne. Muu hulgas tutvustas Läti tolli töö uusi põhimõtteid, mida kavatsetakse rakendada sel aastal ja mis püüavad muuta transiidi võimalikult hõlpsaks.

Läti transpordiminister Vilis Kri?topans prognoosis riigi sadamate selle aasta veokäibeks 50 miljonit tonni. Ühtlasi rõhutas minister: «Oleme haaranud Läänemerel endale transiidi vallas liidrirolli.»

Vene Läti saatkonna kaubandusnõunik Jevgeni Tihhonov rõhutas, et Venemaa on huvitatud Läti jäävabade sadamate kasutamisest Vene kaupade veoks vähemalt aastani 2000. B&B

Hetkel kuum