• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tartu uus kaubanduskeskus Annelinna

  Lellepi sõnul käivad praegu läbirääkimised ühe pangaga ehituslaenu saamiseks. «Vajame 6--8 miljonit krooni,» lisas Lellep. «Ülejäänu on omafinantseering.» Elari ühe omaniku Heiki Aabi kinnitusel läheb ehitus maksma umbes 15 miljonit krooni. Ehitusajaks planeerivad Elari omanikud aasta.
  Aabi sõnul on arhitektidele antud tehnilised tingimused, arhitektid valmistavad ette eskiisprojekti. Osaliselt kahekorruselises hoones on kaubanduslikku pinda umbes 3500 ruutmeetrit. «Suurema osa pinnast kavatseme välja rentida,» lisas Aab.
  Lellepi sõnul on ta Mõisavahe tänavale rajatava kaubanduskeskuse ideed endas kandnud kolm ja pool aastat. «Asi takerdus maa taha,» selgitas Lellep. «Nüüd on meile 4800 ruutmeetrit maad antud rendile viiekümneks aastaks.» Aab lisas, et linn andis maatüki Elarile rendile klausliga ehitada linnaliinide busside dispet?erpunkt ja puhkeruum bussijuhtidele.
  Aab on veendunud, et uus kaubakeskus asub Tartu soodsaimas kohas. «Annelinna lõpp on kauplusega katmata,» selgitas Aab. «Lähim, Sõpruse kauplus asub ligi kilomeetri kaugusel. Mõisavahe tänava kandis elab ühel ruutkilomeetril Tartus kõige enam inimesi.» Suhteliselt lähedal on ka aedlinn Ihaste ja Lohkva.
  Elari omanikud on spordiseltsi Kalev esimees Tartus Rein Lellep, Flora Tartu tsehhi omaaegne juhataja Heiki Aab ja asejuhataja Mart Pirnipuu. Elarile kuulub mitu kauplust Tartus, mille kuukäive on Aabi andmeil kokku umbes miljon krooni.
  Tartus tegutseb praegu seitse suurt kaubanduskeskust. Juunis peaks uksed avama Jõgeva maantee ääres paiknev ASile A. U. Voolikuvabrik kuuluv kaubanduskeskus.
  Täna otsustab Tartu linnavalitsus, kas kinnitada maaliinide bussijaama detailplaneering. Peale moodsa maabussijaama planeerib AS Estiko ehitada sinna Emajõe ärikeskuse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.