• Jaga lugu:
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Kõver Kõrts -- argilõuna avastus

    ASi Merx juhataja Enn Õunpuu valis lõunasöögi paigaks Viru tänaval atraktiivse aknakujundusega möödakäijaid meelitava Kõvera Kõrtsi, kuhu kannatab tulla hea sõbraga näiteks lõunatunniks: mitmekesine toiduvalik, hinna ja kvaliteedi väga hea suhe ja kiire teenindus lubavad, et einestamiseks ei kulu tundigi.
    Külastajaskond on kirju alates lipsustatud härrasmeestest kuni dressinimeste ja soomlastest möödakäijateni. Seltskonnale, kes soovib ülejäänud külastajatest päris eralduda, võib soovitada privaatset kabiini.
    Kõige vähem vaimustust tekitab Enn Õunpuus kõrtsi interjöör, mis on tema arvates küll pubilik, kuid liiga tavapärane. Seintele kuhjatud õlleteemalised vidinad ja akna all seisev vokk annavad märku stiilitusest. Õunpuu kahtlustab, kas selle ruumiga on üldse sisekujundaja tegelnud.
    Kõvera Kõrtsi teenindus üllatab meeldiva sundimatusega, mis jääb siiski viisakuse piiresse. Enn Õunpuu ei väsi seda kiitmast.
    Mitmekesist toiduvalikut pakkuvast menüüst jääb Enn Õunpuu pilk pidama toorsalatil (20 kr), täidetud kanarinnal sidrunikastmega (90 kr) ja röstitud kaerahelvestel õunte ja rõõsa koorega (20 kr). Salat üllatab kogukuse ja komponentide hulgaga. Ka praega jääb Õunpuu rahule, sest see on mahlakas ja hästi maitsestatud ning kauni garneeringuga. Magustoit pole Õunpuu sõnul küll üldse magus, kuid mõnus. Ta kiidab taas maitsekat kujundust ning leidlikult sobitatud komponente: tuline apelsinilõik annab huvitava maitse, ka õun on piisavalt läbiküpsenud.
    Jooki valides jääb külaline hätta: joogileht lubab vaid nelja punast veini ning sama palju valgeid. Õllevalik on kõrtsilikult mitmekesisem. Kohvisid pakutakse koguni paarikümne erineva jagu. Kuna tellitud veini pole, asendab kelner selle Chateau le Brandelet'ga (24 cl 40 kr). Magustoidu kõrvale oleks võinud tellida piima (10 kr).
    Ise jään oma valikuga -- maksapüreesupp (20 kr), praetud maks suitsuribi ja tomatiga (65 kr) -- samuti rahule, olles kogenud, et tihti ei suudeta söögikohtades muuta maksa piisavalt hõrguks. Maksatoitudest lugu pidav Õunpuu silmab, et praele on lisatud piisavalt sibulat. Kui praetaldrikute kuumutamine ka harjumuseks muutuks, oleks Kõver Kõrts vahva koht mitmekesiseks lõunaks.
    - toiduvalik: 9 punkti
    - joogivalik: 6 punkti
    - teenindus: 9 punkti
    - kiirus: 8 punkti
    - puhtus: 8 punkti
    - sisekujundus: 5 punkti
    Jaga lugu:
  • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Snaige küsib kahjumi katteks aktsionäridelt miljon eurot
Snaige kutsus kokku erakorralise aktsionäride koosoleku kahjumi katmise ja firma restruktureerimise arutamiseks; aktsionäridelt vajatakse lisaraha miljon eurot.
Snaige kutsus kokku erakorralise aktsionäride koosoleku kahjumi katmise ja firma restruktureerimise arutamiseks; aktsionäridelt vajatakse lisaraha miljon eurot.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Analüüs: liigume elatustaseme poolest tagasi 2019. aastasse
Palgakasv jätkus esimeses kvartalis hoogsas tempos - keskmine brutokuupalk kerkis aastaga 8 protsendi võrra -, hinnad aga tõusid sellest ikkagi kaks korda kiiremini, kommenteerib Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Palgakasv jätkus esimeses kvartalis hoogsas tempos - keskmine brutokuupalk kerkis aastaga 8 protsendi võrra -, hinnad aga tõusid sellest ikkagi kaks korda kiiremini, kommenteerib Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Eesti ehtetootja suurendas kasumit ja võttis dividendi
Eesti ehtetootja Juveel, kellest grammike üle poole kuulub küll soomlastele, kasvatas eelmisel aastal viiendiku võrra käivet ja poole võrra kasumit ja maksis omanikele üle poole miljoni euro dividendi.
Eesti ehtetootja Juveel, kellest grammike üle poole kuulub küll soomlastele, kasvatas eelmisel aastal viiendiku võrra käivet ja poole võrra kasumit ja maksis omanikele üle poole miljoni euro dividendi.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.