• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Arbonale nõus rohkem investeerima

  AS ESCO Holding pakub ASi Eesti Merelaevandus 70% aktsiate eest 700 mln krooni ja lubab kahe aastaga investeerida 3,16 mld krooni, teatas ESCO Holdingu juhataja Olev Schults. OÜ Arbonale on pakkunud ostuhinnaks 612 mln ja koguinvesteeringuks 3,55 mld krooni.
  OÜ Arbonale esindaja Toomas Reisenbuk sõnas, et Arbonale pakkumuses on kohustuslike investeeringutena näidatud 1,05 mld krooni. Tema sõnul läheb enamik kohustuslikest investeeringutest uute laevade ostmisse.
  ESCO Holding kavatseb kaheaastase äriplaani elluviimisel investeerida Eesti Merelaevandusse 3,16 mld krooni, millest 800 mln on sundinvesteeringud. Olev Schultsi sõnul on ESCO Holdingul finantsvahendeid kogu pakutud investeeringute summa ulatuses.
  Eile ESCO Holdingu erastamispakkumuse tutvustamisel ütlesid pakkujad, et nende peamine eesmärk on saavutada maksimaalne sünergia Eesti transiidikoridori loojatega, nagu Muuga sadam, RE Eesti Raudtee ja teised operaatorid. See ei tähenda, et üks firma peaks olema kogu transiidikoridori omanik või tunneks ESCO Holding huvi Eesti Raudtee erastamise vastu, märkis Schults. Oluline on teha koostööd transiitkaubanduse valdkonnas tegutsevate ettevõtetega, lisas ta.
  Eestit läbivas transiidis on pidevalt kasvanud naftasaaduste osa ja ESCO Holding kavatseb hakata opereerima tankeritega. Schults ütles, et siin näevad nad häid koostöövõimalusi ASidega Pakterminal, N-Terminaal ja Esoil.
  ESCO Holdingu nõukogu esimees Toivo Ninnas lausus, et nende äriplaan ei rajane ainult Venemaa transiitvedudel, vaid on keskendunud merendusele laiemalt. Olev Schults lisas, et ESCO Holding kavatseb jätkata merelaevanduse senise juhtkonna alustatud laevade uuendamise programmi.
  ESCO Holdingu pakkumuses osaleva Norra laevafirma Tschudi & Eitzen tegevjuht Felix H. Tschudi lausus, et osalemine Merelaevanduse erastamisel on neile huvitav kogemus. ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Snaige küsib kahjumi katteks aktsionäridelt miljon eurot
Snaige kutsus kokku erakorralise aktsionäride koosoleku kahjumi katmise ja firma restruktureerimise arutamiseks; aktsionäridelt vajatakse lisaraha miljon eurot.
Snaige kutsus kokku erakorralise aktsionäride koosoleku kahjumi katmise ja firma restruktureerimise arutamiseks; aktsionäridelt vajatakse lisaraha miljon eurot.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Analüüs: liigume elatustaseme poolest tagasi 2019. aastasse
Palgakasv jätkus esimeses kvartalis hoogsas tempos - keskmine brutokuupalk kerkis aastaga 8 protsendi võrra -, hinnad aga tõusid sellest ikkagi kaks korda kiiremini, kommenteerib Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Palgakasv jätkus esimeses kvartalis hoogsas tempos - keskmine brutokuupalk kerkis aastaga 8 protsendi võrra -, hinnad aga tõusid sellest ikkagi kaks korda kiiremini, kommenteerib Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Eesti ehtetootja suurendas kasumit ja võttis dividendi
Eesti ehtetootja Juveel, kellest grammike üle poole kuulub küll soomlastele, kasvatas eelmisel aastal viiendiku võrra käivet ja poole võrra kasumit ja maksis omanikele üle poole miljoni euro dividendi.
Eesti ehtetootja Juveel, kellest grammike üle poole kuulub küll soomlastele, kasvatas eelmisel aastal viiendiku võrra käivet ja poole võrra kasumit ja maksis omanikele üle poole miljoni euro dividendi.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.