• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Arbonale nõus rohkem investeerima

  AS ESCO Holding pakub ASi Eesti Merelaevandus 70% aktsiate eest 700 mln krooni ja lubab kahe aastaga investeerida 3,16 mld krooni, teatas ESCO Holdingu juhataja Olev Schults. OÜ Arbonale on pakkunud ostuhinnaks 612 mln ja koguinvesteeringuks 3,55 mld krooni.
  OÜ Arbonale esindaja Toomas Reisenbuk sõnas, et Arbonale pakkumuses on kohustuslike investeeringutena näidatud 1,05 mld krooni. Tema sõnul läheb enamik kohustuslikest investeeringutest uute laevade ostmisse.
  ESCO Holding kavatseb kaheaastase äriplaani elluviimisel investeerida Eesti Merelaevandusse 3,16 mld krooni, millest 800 mln on sundinvesteeringud. Olev Schultsi sõnul on ESCO Holdingul finantsvahendeid kogu pakutud investeeringute summa ulatuses.
  Eile ESCO Holdingu erastamispakkumuse tutvustamisel ütlesid pakkujad, et nende peamine eesmärk on saavutada maksimaalne sünergia Eesti transiidikoridori loojatega, nagu Muuga sadam, RE Eesti Raudtee ja teised operaatorid. See ei tähenda, et üks firma peaks olema kogu transiidikoridori omanik või tunneks ESCO Holding huvi Eesti Raudtee erastamise vastu, märkis Schults. Oluline on teha koostööd transiitkaubanduse valdkonnas tegutsevate ettevõtetega, lisas ta.
  Eestit läbivas transiidis on pidevalt kasvanud naftasaaduste osa ja ESCO Holding kavatseb hakata opereerima tankeritega. Schults ütles, et siin näevad nad häid koostöövõimalusi ASidega Pakterminal, N-Terminaal ja Esoil.
  ESCO Holdingu nõukogu esimees Toivo Ninnas lausus, et nende äriplaan ei rajane ainult Venemaa transiitvedudel, vaid on keskendunud merendusele laiemalt. Olev Schults lisas, et ESCO Holding kavatseb jätkata merelaevanduse senise juhtkonna alustatud laevade uuendamise programmi.
  ESCO Holdingu pakkumuses osaleva Norra laevafirma Tschudi & Eitzen tegevjuht Felix H. Tschudi lausus, et osalemine Merelaevanduse erastamisel on neile huvitav kogemus. ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Romek Kosenkranius: kolm probleemi, mille lahendamine toob investeeringud suvepealinna
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Merko alustab Uus-Veerennis viienda etapiga
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Raadiohommikus: verelaskmine aktsiaturgudel ja ämbrid LHV märkimisõigusega
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Skandaalne Theranos kulutas vilepuhuja jälitamisele 150 000 dollarit
USA ärimaailma üks oodatumaid kohtulahinguid on tuure kogumas - sel nädalal andis oma ütlused vereproovi revolutsiooni lubanud Theranose ekstöötaja ning vilepuhuja Erika Cheung, vahendab CNN.
USA ärimaailma üks oodatumaid kohtulahinguid on tuure kogumas - sel nädalal andis oma ütlused vereproovi revolutsiooni lubanud Theranose ekstöötaja ning vilepuhuja Erika Cheung, vahendab CNN.