• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ärge palun häkkige oma arvutis!

  Ajakirjas Byte kirjutab juba aastaid kasutajaveergu ulmekirjaniku ja tähesõdade projekti autorina tuntud Jerry Pournelle, kes tegeleb sama maiste asjadega nagu enamik arvutikasutajatest -- proovib arvutit käima saada. Juhtumisi on tal arvutivarustust üsna ohtralt, mistõttu pole ka probleem aastast aastasse kirjutada, kuidas tal oli jälle vaja veidi kirjatööd teha, aga kuna miski ei toiminud, siis kulus umbes kaks päeva tõsisele häkerdamisele. Hea jutuvestja hädad on mõnusad lugeda, lisaks kirjeldab Jerry lahenduskäike ja lugejal on võimalus õppida, kuidas probleemidest üle saada (minu vabas vormis lühikokkuvõte oleks -- helista tootjafirma toetustelefonil ja ütle, et oled Jerry Pournelle; kasuta Granite Digitali Golden SCSIVue SCSI-kaableid).
  Samavõrd õpetlikku toimub ka lähemal. Ikka ja jälle on mõni kasutaja otsustanud, et oleks viimane aeg oma arvutile peale installeerida kusagilt piraaditud Windowsi beetaversioon (mis mõeldud spetsidele vigade väljarookimiseks), minna üle WinNT-le või proovida mõne reklaamikampaaniaga kaasa tulnud OS/2. Tulemusena arvuti ei käi ja õnnetu arvutifirma telefoni-support peab maadlema probleemiga, mis pole absoluutselt tema süü. Või kui probleem tõesti osutubki arvutiga seotuks, on see nii sügavale muu infomüra alla mattunud.
  Võtame näiteks minu enda. Kena pühapäev kulus, et äärmiselt tõrksaks muutunud arvutit käima saada. Olin proovinud Memphis't (Win97), installeerinud üsna mitmesugust tarkvara jne -- tulemus oli, et arvuti iga natukese aja järel segase veateatega kinni jooksis. Ainus lahendus sellisel puhul on installeerida Win95 uuesti, mis sedapuhku ei õnnestunud nii, et säilinud oleksid ka mulle vajalikud programmid. Paras päevatöö kõik jälle käima saada. Hommikuks aga oli arvuti jälle kinni jooksnud. Järelikult võib pärast paari kuud kannatamist, süü programmide kaela ajamist ja pidevat ümberinstalleerimist kergendusega ohata -- viga on hoopis arvutis! Oleks mul kogu aeg olnud peal häkkimata Win95, oleks mure juba ammu müüja või tootja kraesse keeranud, mitte ise vaikselt higistanud.
  Moraal? Ärge raisake aega oma arvuti paremaks ehitamise peale. Mitte keegi ei suuda teid tekitatud segaduses aidata ning leida seda, mis tegelikult probleeme tekitab.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Romek Kosenkranius: kolm probleemi, mille lahendamine toob investeeringud suvepealinna
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Merko alustab Uus-Veerennis viienda etapiga
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Raadiohommikus: verelaskmine aktsiaturgudel ja ämbrid LHV märkimisõigusega
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Skandaalne Theranos kulutas vilepuhuja jälitamisele 150 000 dollarit
USA ärimaailma üks oodatumaid kohtulahinguid on tuure kogumas - sel nädalal andis oma ütlused vereproovi revolutsiooni lubanud Theranose ekstöötaja ning vilepuhuja Erika Cheung, vahendab CNN.
USA ärimaailma üks oodatumaid kohtulahinguid on tuure kogumas - sel nädalal andis oma ütlused vereproovi revolutsiooni lubanud Theranose ekstöötaja ning vilepuhuja Erika Cheung, vahendab CNN.