• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vasakpoolsed kergitasid dollarit

  Vasakpoolsete võit Prantsusmaa parlamendivalimiste teises voorus mõjus ergutavalt dollarile, mis esimestel kauplemistundidel Euroopas tõusis 1,7133 margani ehk 13,71 kroonini, mis on viimase kuu tugevaim dollari kurss. Sotsialistide võit tingimustes, kus nad on sõltuvuses kommunistidest, kes on tuntud Euroopa rahaliidu oponentidena, suurendab tõenäosust, et euro kujuneb nõrgaks ning esimese ringis ühineb rahaliiduga Itaalia ja Hispaania. Välistatud ei ole ka Euroopa majandus- ja rahaliidu algustähtaja edasilükkamine. Valimistulemused on kindlastihalb uudis Saksa margale, soodne aga dollarile ja naelsterlingile. Saksamaa liidupanga nõukogu liige Meister kommenteeris kujunenud situatsiooni kui lähitulevikus robustsemaks minevat. Samas peaks tema sõnul euro tulevik selguma lähinädalate jooksul.
  Eile avaldati USA üksikisikute aprillikuu sissetulekud, mis kasvasid, nagu prognoositi, 0,1% võrra.
  Kogu päeva jooksul tugevnes dollar stabiilselt ja pärastlõunal jõudis kursini 1,73 marka e 13,84 krooni. Päeva lõpul oli dollari kurss 13,81 krooni.
  Soome marga kurss oli eile õhtul 2,657 krooni. Rootsi kroon tugevnes ühe sendi võrra 1,77 kroonini.
  Tõusev dollar andis tugeva tõuke Euroopa börsidele. Kui Pariis ja London välja arvata, tõusid suuremate börside aktsiad keskmiselt 1--1,5 protsendi võrra.
  Hansapanga aktsia langes Helsingis 1,00 marga võrra 48,00 margani (127,54 kr). Tehinguid sooritati 15 060 aktsiaga. Ühispanga aktsia kerkis 10 penni võrra 20,00 margani (53,14 kr).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Baltic Horizon kasvatas renditulu Fond loob oma tagasiostuprogrammi
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Nordea Eesti: vastutustundliku tegutsemise alustalaks on hoolivad töötajad ja kaasav juhtimine
Vastutustundlikkus on Nordea Eesti jaoks ainus viis, kuidas äri teha. Põhjamaise finantsettevõttena tegutsetakse oma klientide teenindamise ja nende unistuste täitmisele kaasaaitamise nimel. Ettevõtte töötajad lähtuvad oma igapäevastes tegevustes sellest, milline on nende mõju seotud inimestele, ümbritsevale kogukonnale ja keskkonnale.
Vastutustundlikkus on Nordea Eesti jaoks ainus viis, kuidas äri teha. Põhjamaise finantsettevõttena tegutsetakse oma klientide teenindamise ja nende unistuste täitmisele kaasaaitamise nimel. Ettevõtte töötajad lähtuvad oma igapäevastes tegevustes sellest, milline on nende mõju seotud inimestele, ümbritsevale kogukonnale ja keskkonnale.
Töötute arv vähenes aastaga 9200 inimese võrra
Tänavu esimeses kvartalis oli tööjõus osalemise määr 73,1%, tööhõive määr 69% ja töötuse määr 5,5%, teatas statistikaamet. Statistikas ei kajastu Ukraina sõjapõgenikud, kes esimeses kvartalis Eestisse saabusid.
Tänavu esimeses kvartalis oli tööjõus osalemise määr 73,1%, tööhõive määr 69% ja töötuse määr 5,5%, teatas statistikaamet. Statistikas ei kajastu Ukraina sõjapõgenikud, kes esimeses kvartalis Eestisse saabusid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.