• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti töörõivaste turg elavneb

  «Kui kaks aastat tagasi oli allhanketööde ja omamaiste tellimuste suhe 90:10, siis meretaguseid ja siinseid tellimusi on nüüd peaaegu pooleks,» ütles ASi Semidor omanik Agu Kask.
  Semidori 50 töötajat valmistavad ligi 30 mudelit töörõivaid, seal hulgas ka tule- ja veekindlaid tunkesid ning kostüüme. Ettevõtte eelmise aasta käive oli materjali maksumust arvestamata ligi kaks miljonit krooni. Tänavu prognoosib Agu Kask käibe kahekordistumist.
  «Märgata on, et Eesti ettevõtjad on hakanud oma töötajate eest paremini hoolitsema,» rääkis Kask. Tema sõnul tellivad firma logoga praktilisi töökombinesoone teistest rohkem ehitusettevõtted, turva- ja kütusefirmad, toiduainetööstuse ettevõtted, metsaraie- ja puidufirmad. Väga minevad on ka kalamehe- ja jahimeherõivad, kinnitas Kask.
  Eesti õmblusettevõtteis valmistatud töörõivad on võrreldes Skandinaavias toodetuga kuni poole odavamad, kuid vastupidavuselt ja kvaliteedilt alla ei jää, väitis Kask.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Tuntud ärimehe vana vimm päädis Eesti kohtute aastaid kestva kurnamisega
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.