• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Äriregistrisse kandmise soodustusi

  Riigikogu õiguskomisjoni esimees Daimar Liiv ütles, et seadus annab ettevõtjatele olulisi soodustusi. Aktsiaseltside ja osaühingute aktsia- või osakapitali suurendamise või vähendamise eest makstav tasu ei sõltu edaspidi mitte enam äriühingu kogukapitalist, vaid suurendatava või vähendatava osa suurusest.
  Daimar Liivi sõnul on uues seaduses selgelt välja toodud ka äri- või ettevõtteregistrisse kantud äriühingute juhtide vastutus ja viidud see personaalsele tasemele. Ettevõtte juht võib isiklikust vastutusest pääseda ainult juhul, kui ta suudab tõendada, et ettevõtte nõukogu oli ta selleks hetkeks ettevõtte juhi ametist vabastanud. Siis peab ta ka põhjendama, miks ei olnud muudatustest ettevõtte juhtkonnas teavitatud registripidajat.
  Vastuvõetud seaduse järgi tuleb kõigil äriühingutel esitada hiljemalt 1. septembril avaldused äriregistrisse kandmiseks. See ei tähenda, et ettevõte peab selleks ajaks olema äriregistrisse kantud.
  Ettevõtted, kes on avalduse esitanud, kuid kelle kanne on ebakorrektse vormistamise tõttu jäänud registrisse kandmata, peavad leppima sellega, et nende kanded lähevad sundlõpetamisele.
  Varem sõltus kommertspandi ümberregistreerimisel riigilõivu suurus kommertspandi väärtusest. Uus seadus ütleb, et enne kommertspandiseaduse jõustumist seatud kommertspantide ümberregistreerimise eest tuleb kommertspandi registrisse tasuda 250 krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.