5. juuni 1997 kell 22:00

Erastamisteater

ASi Eesti Merelaevandus erastamine on haripunktis. Nii AS ESCO Holding kui ka OÜ Arbonale on tutvustanud oma äriplaani ja investeeringuid. Iseasi on see, kes on seda teinud põhjalikumalt ja kes mitte.

Kui vaadata erastamise osapooli, tuleb tõdeda, et tegu on väga värvika ja tähelepanuväärse seltskonnaga.

ESCO Holdingu poolt osalevad rikkad Norra magnaadid ning olümpiamängudel võistelnud miljardeid liigutav fondihaldur. Arbonale poolt lööb kaasa viimasel ajal skandaalidega seotud Jaapani investeerimispank. Lisaks on pakkumusega seotud Jinhui Shipping and Transportation, kelle auesimees on Hiina Rahvavabariigi kommunistide eksliidri Deng Xiaopingi väimees.

Et lõplikud pakkumused on juba erastamisagentuurile esitatud, tuleks osapooltel võib-olla keskenduda oma äriplaani detailsele tutvustamisele ja lõpetada avalikkust hullutav poriga loopimine. Eelkõige tahaks teada pakkumuste sisu, mitte vaadata teatrit, millest otseselt ei sõltu midagi.

Hetkel kuum