• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Dow Jones läheneb 7500-le

  Dollar ei suutnud eile säilitada reedest tõusutrendi ning Euroopas alustati kursiga umbes 13,70 krooni. Tähelepanu oli suunatud Euroopa Liidu rahandusministrite kogunemisele Luxembourgis. Prantsusmaa uus rahandusminister D. Strauss-Kahn teatas, et Prantsusmaa vajab lisanädalat nn stabiilsuspakti käsitlemiseks. Turud nägid selles vihjet rahaliidu algustärmini edasilükkamisele ja dollar langes kiiresti. Eile õhtul oli dollari kurss juba 1,708 DEMi e 13,664 krooni. Seega langes dollar päeva jooksul terve protsendi.
  Jaapani väliskaubanduse ülejäägi jätkav kasv nõrgestas dollarit Jaapani jeeni suhtes viimase kuue kuu madalaimale kursile -- 111,80 JPY/USDni. Nii tugev ei ole jeen dollari suhtes olnud 25. novembrist 1996. Saksa marga suhtes oli jeen viimase üheksa kuu tugevaim. Reedel edastas USA administratsiooni muret Jaapani kasvava kaubandusülejäägi suhtes ka Ameerika Ühendriikide kaubandusesindaja C. Barshevsky. Vihjed viitavad, et Jaapani kaubandusülejääk on üks peamisi kõneaineid juhtivate tööstusriikide (G7) eelseisval kohtumisel Denveris. Kaubandusülejääk kasvas aprillis möödunud aastaga võrreldes 163 protsenti 831,48 miljardi jeenini. Jaapani ametnikud kiirustasid seejärel kiiresti vastumeetmetele valuutakursside stabiilsuse säilitamiseks, mis andis ka teatud efekti. Õhtuks oli dollar tugevnenud juba peaaegu jeeni võrra.
  Wall Streetil on viimastel päevadel toimunud kiire aktsiahindade tõus. Reedel tõusis Dow Jonesi tööstuskeskmine üle 7400 punkti. Eile esimestel kauplemistundidel lähenes Dow hoogsalt juba 7500 punktile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Hiina eemaldas Leedu oma tollisüsteemist
Leedu ettevõtjad ei saa oma kaupa Hiinas deklareerida, sest Hiina on Leedu oma tollisüsteemist alates detsembrist välja arvanud, kirjutab Dienas Bizness.
Leedu ettevõtjad ei saa oma kaupa Hiinas deklareerida, sest Hiina on Leedu oma tollisüsteemist alates detsembrist välja arvanud, kirjutab Dienas Bizness.