Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Venemaa väärtpaberid toodavad enim

  Vadim Ogne?t?ikov põhjendab investeerimisfondi suurt tootlust Venemaa ettevõtete nn teise e?eloni aktsiate hinna tõusuga. Fond investeerib põhiliselt kolme valdkonda: telekommunikatsiooni-, nafta- ja gaasi- ning energiaettevõtetesse.
  Kõige perspektiivsemateks ettevõteteks Venemaal hindab nelja-aastase väärtpaberituru kogemusega Ogne?t?ikov sideettevõtteid. Telefoniliine on Venemaal kaks korda vähem kui Eestis, lääneriikidele on allajäämine kolme-neljakordne. Samas on nõudlus sideteenuste järele suur ja see turg kasvab kiiresti, väidab Ogne?t?ikov. «Äri varu on seal vähemalt kümneks aastaks,» ütleb ta.
  Väiteid, et idanaabrite juures võib üsna lihtsasti kogu investeeritud varast ilma jääda, ei pea Ogne?t?ikov põhjendatuks. Inflatsioon on Venemaal olnud viimastel kuudel Eestiga võrreldav, püsides alla ühe protsendi, ja analüütikud prognoosivad Venemaa sisemajanduse koguprodukti (SKP) kasvuks sellel aastal 2--3 protsenti.
  Ogne?t?ikovi sõnul on vähetõenäoline, et Venemaa külmutab kõik Eestist või mujalt välisriikidest tulevad investeeringud.
  Tulevikus areneb Venemaal jõudsasti pangandussektor, sest kasvuruumi on seal palju, prognoosib Ogne?t?ikov. Venemaa on dollaritest ülekülvatud ja sularaha on seal 30 miljardi dollari eest (üle 400 mld krooni), mis tulevikus konverteeritakse rubladesse, räägib Ogne?t?ikov.
  Venemaa on endiselt tuhande võimaluse maa, kinnitab fondihaldur. Naturaalmajanduse ilminguna tasuvad ettevõtted teenuste eest vaid 15 protsendi ulatuses sularahas, ülejäänu makstakse kaubaga, räägib Ogne?t?ikov. Kui näiteks saapavabrik on energiamüügile võlgu, võib energiamüük saada suures koguses saapaid, mida ta püüab ise realiseerida, lisab Ogne?t?ikov.
  Korruptsioon sööb samas suure potentsiaaliga ettevõtete kasumi ära, teab Ogne?t?ikov. Juhtkond lihtsalt varastab, lisab ta.
  «Sellepärast mulle naftaga seotud ettevõtted ei meeldi, sest neil on igasugused tehingud võimalikud,» räägib noor fondihaldur. «Telekommunikatsioonide puhul on sellised ettevõtmised praktiliselt võimatud.»
  Ogne?t?ikov soovitab investeerida Venemaa fondi osakutesse pikemaks perioodiks, kaheks-kolmeks aastaks, ja mitte loota kiiresti suuri kasumeid. «Olukord on seal nagu meil paar aastat tagasi, mil kõike võis julgelt osta,» ütleb Ogne?t?ikov.
  Kuna Venemaal sõltuvad aktsiate hinnad suures osas välismaise raha sissevoolust, kõiguvad need periooditi suures ulatuses. «Igal juhul peaksid aktsiate hinnad tõusma ja enim võidab see, kes on kannatlikum,» ütleb Ogne?t?ikov.
 • Hetkel kuum
Jaeinvestoreid tuleb üha tõsisemalt võtta
Oma Tallinna börsi rahapaigutustega miinuses istuv värske investor teeb teene mitte ainult iseendale, vaid temasugustele jaeinvestoritele laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Oma Tallinna börsi rahapaigutustega miinuses istuv värske investor teeb teene mitte ainult iseendale, vaid temasugustele jaeinvestoritele laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Apple andis investoritele külma duši Suurim langus kuue aasta jooksul
Apple teatas suurimast tulude langusest enam kui kuue aasta jooksul ja süüdistas selles tarneprobleeme.
Apple teatas suurimast tulude langusest enam kui kuue aasta jooksul ja süüdistas selles tarneprobleeme.
USA tugev tööjõuturg pani aktsiaturud langema
Ühendriikide tööjõuturu ootamatult hea seis koos poole sajandi madalaima töötusega ehmatas täna aktsiaturud langema.
Ühendriikide tööjõuturu ootamatult hea seis koos poole sajandi madalaima töötusega ehmatas täna aktsiaturud langema.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Boroditš võitis Tallinnalt 90 000 eurot
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.
Sõda pühkis kolmandiku Ukraina majandusest
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Raadiohommikus teeme selgeks lennunduse hetkeseisu
Äripäeva raadionädala esimeses hommikuprogrammis süveneme reisilennunduse probleemidesse ning uurime, milline on eesti lennureisija lootus paremateks ühendusteks.
Äripäeva raadionädala esimeses hommikuprogrammis süveneme reisilennunduse probleemidesse ning uurime, milline on eesti lennureisija lootus paremateks ühendusteks.

Olulisemad uudised

Eelmise aasta küberprohmakad: lekkisid nii Smartpost kui ka pangad Libaarved viisid firmadest kümneid tuhandeid eurosid
Küberkurjategijad lekitasid eelmisel aastal olulisi andmeid, kollitasid ettevõtjaid lunavaranõuetega ja lollitasid võltsarvetega, selgub Riigi Infosüsteemide Ameti (RIA) küberturvalisuse aastaraamatust.
Küberkurjategijad lekitasid eelmisel aastal olulisi andmeid, kollitasid ettevõtjaid lunavaranõuetega ja lollitasid võltsarvetega, selgub Riigi Infosüsteemide Ameti (RIA) küberturvalisuse aastaraamatust.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.