Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Venemaa väärtpaberid toodavad enim

  Vadim Ogne?t?ikov põhjendab investeerimisfondi suurt tootlust Venemaa ettevõtete nn teise e?eloni aktsiate hinna tõusuga. Fond investeerib põhiliselt kolme valdkonda: telekommunikatsiooni-, nafta- ja gaasi- ning energiaettevõtetesse.
  Kõige perspektiivsemateks ettevõteteks Venemaal hindab nelja-aastase väärtpaberituru kogemusega Ogne?t?ikov sideettevõtteid. Telefoniliine on Venemaal kaks korda vähem kui Eestis, lääneriikidele on allajäämine kolme-neljakordne. Samas on nõudlus sideteenuste järele suur ja see turg kasvab kiiresti, väidab Ogne?t?ikov. «Äri varu on seal vähemalt kümneks aastaks,» ütleb ta.
  Väiteid, et idanaabrite juures võib üsna lihtsasti kogu investeeritud varast ilma jääda, ei pea Ogne?t?ikov põhjendatuks. Inflatsioon on Venemaal olnud viimastel kuudel Eestiga võrreldav, püsides alla ühe protsendi, ja analüütikud prognoosivad Venemaa sisemajanduse koguprodukti (SKP) kasvuks sellel aastal 2--3 protsenti.
  Ogne?t?ikovi sõnul on vähetõenäoline, et Venemaa külmutab kõik Eestist või mujalt välisriikidest tulevad investeeringud.
  Tulevikus areneb Venemaal jõudsasti pangandussektor, sest kasvuruumi on seal palju, prognoosib Ogne?t?ikov. Venemaa on dollaritest ülekülvatud ja sularaha on seal 30 miljardi dollari eest (üle 400 mld krooni), mis tulevikus konverteeritakse rubladesse, räägib Ogne?t?ikov.
  Venemaa on endiselt tuhande võimaluse maa, kinnitab fondihaldur. Naturaalmajanduse ilminguna tasuvad ettevõtted teenuste eest vaid 15 protsendi ulatuses sularahas, ülejäänu makstakse kaubaga, räägib Ogne?t?ikov. Kui näiteks saapavabrik on energiamüügile võlgu, võib energiamüük saada suures koguses saapaid, mida ta püüab ise realiseerida, lisab Ogne?t?ikov.
  Korruptsioon sööb samas suure potentsiaaliga ettevõtete kasumi ära, teab Ogne?t?ikov. Juhtkond lihtsalt varastab, lisab ta.
  «Sellepärast mulle naftaga seotud ettevõtted ei meeldi, sest neil on igasugused tehingud võimalikud,» räägib noor fondihaldur. «Telekommunikatsioonide puhul on sellised ettevõtmised praktiliselt võimatud.»
  Ogne?t?ikov soovitab investeerida Venemaa fondi osakutesse pikemaks perioodiks, kaheks-kolmeks aastaks, ja mitte loota kiiresti suuri kasumeid. «Olukord on seal nagu meil paar aastat tagasi, mil kõike võis julgelt osta,» ütleb Ogne?t?ikov.
  Kuna Venemaal sõltuvad aktsiate hinnad suures osas välismaise raha sissevoolust, kõiguvad need periooditi suures ulatuses. «Igal juhul peaksid aktsiate hinnad tõusma ja enim võidab see, kes on kannatlikum,» ütleb Ogne?t?ikov.
 • Hetkel kuum
Tõnis Saarts: kaotus paneb Kaja Kallase suure surve alla Eesti 200 võitleb elu eest, Kesk tegi comeback’i
Äsja lõppenud Euroopa Parlamendi valimistel saavad olema nähtavad siirded Eesti sisepoliitikasse ja mõju mitme erakonna käekäigule, kirjutab Tallinna Ülikooli politoloog Tõnis Saarts.
Äsja lõppenud Euroopa Parlamendi valimistel saavad olema nähtavad siirded Eesti sisepoliitikasse ja mõju mitme erakonna käekäigule, kirjutab Tallinna Ülikooli politoloog Tõnis Saarts.
Wall Streeti päev otsa kestnud pinev ootus lõppes lahja lõpuga
Investorid ja kauplejad jälgisid kolmapäeval pingsalt kahte sündmust, mis oma vormilt olid väga olulised, kuid sisuliselt staatilise loomuga ning midagi uut me peaagu teada ei saanudki.
Investorid ja kauplejad jälgisid kolmapäeval pingsalt kahte sündmust, mis oma vormilt olid väga olulised, kuid sisuliselt staatilise loomuga ning midagi uut me peaagu teada ei saanudki.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Väikeettevõtjate esindaja loodab kliimaministeeriumile
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Adam Granti soovitused petturi sündroomist vabanemiseks
Kas ka sulle tundub, et oled oma töös ebapädev ja kohe on saabumas hetk, kus sind paljastatakse? Ameerika juhtimispsühholoog ja menukite autor Adam Grant räägib, et petturi sündroomist tuleks hoopis mõelda kui varjatud potentsiaali märgist: sulle tundub, et teised inimesed hindavad sind üle, aga palju tõenäolisemalt sa hoopis alahindad iseennast.
Kas ka sulle tundub, et oled oma töös ebapädev ja kohe on saabumas hetk, kus sind paljastatakse? Ameerika juhtimispsühholoog ja menukite autor Adam Grant räägib, et petturi sündroomist tuleks hoopis mõelda kui varjatud potentsiaali märgist: sulle tundub, et teised inimesed hindavad sind üle, aga palju tõenäolisemalt sa hoopis alahindad iseennast.
Veskimägi: aastal 2030 võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla miljard
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
EL kehtestab Hiina elektriautodele kaitsetollid
Euroopa Liit kehtestab Hiina elektriautodele juulist täiendava tollimaksu, mis suurema osa tootajte puhul küündib 38,1 protsendini auto hinnast.
Euroopa Liit kehtestab Hiina elektriautodele juulist täiendava tollimaksu, mis suurema osa tootajte puhul küündib 38,1 protsendini auto hinnast.
Wendre loob oma jaekaupluste võrgu
Unetarvikute tootja Wendre on hakanud välja arendama oma kaubamärke ning loob oma jaekaupluste võrgu. Keti esimene kauplus avatakse Tallinnas Järve keskuses.
Unetarvikute tootja Wendre on hakanud välja arendama oma kaubamärke ning loob oma jaekaupluste võrgu. Keti esimene kauplus avatakse Tallinnas Järve keskuses.
Telia peakontor kärbib pinda veerandi võrra
Telia peakontor Rootsis annab käest 9500 ruutmeetri jagu peakontori pinda, ettevõtte teatel pole raha kokkuhoid selle peamine põhjus.
Telia peakontor Rootsis annab käest 9500 ruutmeetri jagu peakontori pinda, ettevõtte teatel pole raha kokkuhoid selle peamine põhjus.