• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Gaasinõudlus edestab prognoose

  Gaasitööstuses valitseva üldise arvamuse kohaselt kasvab nõudlus Lääne-Euroopas 2010. a 415--435 miljardi kuupmeetrini aastas. Varasemad prognoosid ennustasid samaks perioodiks nõudluse kasvu 350--375 miljardile kuupmeetrile.
  Norra Statoili president Harald Norvik prognoosis veelgi suuremat kasvu. Tema arvestuste kohaselt kasvab nõudlus Lääne-Euroopas mulluselt 350 miljardilt kuupmeetrilt aastaks 2010 510 miljardi kuupmeetrini aastas ning kogu Euroopas, Türgi kaasa arvatud, mulluselt 419 miljardilt kuupmeetrilt aastaks 2010 612 miljardi kuupmeetrini.
  Järsult suureneb nõudlus Aasias, Ida-Aasias praeguselt 140 mld kuupmeetrilt aastaks 2010 300 miljardile.
  Suur osa sellest nõudlusest rahuldatakse laevadel transporditava vedelgaasiga, kuid täiendavaid koguseid tuleb transportida ka uue gaasivõrgu kaudu.
  Viimast seisukohta toetas ka maailma suurima gaasikompanii, Venemaa Gazpromi direktor Rem Vjahhirev, kelle sõnul kavatseb Venemaa uue sajandi algul Ida-Siberis rajada gaasivõrgu, et tarnida gaasi Hiinale, Põhja- ja Lõuna-Koreale ning «väga tõenäoliselt» ka Jaapanile. REUTER-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.