19 juuni 1997

Pühal Hubertil on kasvuruumi

ASi Valior Hulgi peadirektor Madis Ermo avastas uue söögikoha, kuhu sobiks nii perega sööma minna kui äripartneriga paar lõunatundi veeta. Dunkri tänaval äsja avatud tilluke kahe erineva õhkkonnaga saaliga restoran St Hubertus ülistab jahimeeste pühkut, kuigi toiduvalikuga tutvudes selgub, et unustatud pole ka kalamehi, sest kalavalik ei jää metsas leiduvale alla.

Madis Ermo arvates on restorani asukoht soodne turistile ja vanalinnas töötavale ametnikule. Parkimistingimused on kehvapoolsed nagu vanalinnas ikka. Vaatamata sellele, et St Hubertus on end sisse seadnud keldrikorrusele, on ruumides piisavalt valgust ja värske õhk.

Kuna Äripäeva lõunakülaline peab väljas einestamisel väga oluliseks teenindust, siis siin tekib tal vastakaid tundeid. Kelner on meeldivalt viisakas ja korrektne, tekitades tunde, et ta on täielikult meie päralt. Samas paneb nördima, et uued külastajad saadetakse ukselt tagasi põhjendusega, et restoran on alles uus, mistõttu ei jätku tööjõudu ega -vahendeid. Pigem kastutagu hädavalet, näiteks tühjadele laudadele reserveerimissildid!

Ermole meeldib, et meie valitud argisemas trofeedega mõõdukalt ehitud hubase kaminaga saalis saab jälgida koka toiminguid. See tõstab koha usaldusväärsust.

St Hubertuse stiilseks kujundatud menüü ja joogikaart esitavad väikest valikut, andes samas lootust, et road mingi aja jooksul vahelduvad. Veini puhul on piirdutud vaid Euroopaga. Madis Ermo näeks kaardil meeleldi ka Kaliforniast, Lõuna-Aafrikast, T?iilist, miks mitte ka Austraaliast pärit veine. Nii maitseme majaveini (pokaal 25 kr) Cuve Prestige de la Peche ega pea pettuma.

Roogade valik kujuneb oodatust keerulisemaks. Eelroaks valib Ermo vutirinna Cumberlandi kastmes (35 kr), mis on tema arvates paras ports enne põhirooga. Tillukesed vutid on kaunilt asetatud kollakasse magusasse kastmesse, millele lisab omapära sukaad.

Eelroogadest tunduvad põnevad ka pikitud põdraprae lõigud (35 kr) ning kalavalik Neli Tormi (70 kr). Valin kevadise salati (20 kr) asemel Jäägrisupi (30 kr). Maitsev supp sisaldab hirve- ja metssealiha kuubikuid, aedvilja ja tõenäoliselt kukeseeni.

Üllatus saabub, kui Madis Ermo on jõudnud pearoaks tellida menüüst eksootilisima -- sütel grillitud hirveprae metsakastme, praetud seente ja juurviljadega (180 kr) -- ja mina olen otsustanud küpsetatud vuttide kasuks (90 kr). Viimast pole, nagu ka grillitud tervet ahvenat hommikusest saagist (85 kr). Sütel küpsetatud lõhet kartulite ja kukeseenekastmega (80 kr) siiski pakutakse.

Madis Ermo poolküps hirveliha näib tõeliselt hõrgutav, mida mees liha maitstes ka kinnitab. Ka lõhe näib isuäratav, ehkki söömaaja kulgedes selgub, et kokk pole soolaga koonerdanud, mistõttu kohati tekib mõte toit järele jätta.

Desserdiks valib magusat armastav Ermo Talutütre, st röstitud riivleib pohlamoosi ja vahukoorega. Mees kiidab nii maitset kui garneeringut. Mina lõpetaksin lõuna meeleldi cappuccinoga (25 kr), kuid mingil põhjusel osutub see võimatuks. Piirdun ekspressoga (16 kr).

- toiduvalik: 9 punkti

- joogivalik: 5 punkti

- teenindus: 7 punkti

- kiirus: 10 punkti

- puhtus: 10 punkti

- sisekujundus: 8 punkti

Hetkel kuum